„Meistras ir Tatjana“ – Jerevano kino festivalio konkurse

V.Luckų prarijo aistra meilei, tiesai ir fotografijai.

Kadras iš filmo „Meistras ir Tatjana“.
Kadras iš filmo „Meistras ir Tatjana“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-13 16:36, atnaujinta 2017-10-26 10:37

Tai – jau antroji tarptautinė filmo kelionė po itin sėkmingo starto Lietuvoje. Šiais metais filmas apdovanotas keturiomis Sidabrinėmis gervėmis, pagrindiniu Lietuvos kino operatorių asociacijos prizu „Ąžuolas“ ir pagrindiniu Lietuvos kinematografininkų sąjungos prizu.

Jau nuo pirmųjų metų „Golden Apricot“ festivalis garsėja išskirtiniais svečiais. Šiais metais tarp festivalio žiūrovų minimos ir dviejų aktorių pavardės – į festivalį atvyks italų kino žvaigždė Ornela Mutti ir garsioji Nastassja Kinski, dirbanti su tokiais režisieriais kaip Romanas Polanskis, Wimas Wendersas, Francis Fordas Coppola.

Filmas „Meistras ir Tatjana“ pasakoja lietuvių fotografo Vito Luckaus gyvenimo ir meilės istoriją. Namuose Vitas laikė gyvą liūtą. Aplinkiniai šį žmogų vadino vikingu, kopijavo jo manieras, išvaizdą, žavėjosi, stebėjosi, pavydėjo, bijojo, perpasakodavo būtas ir nebūtas istorijas. Su fotoaparatu jis išmaišė visą Sovietų Sąjungą. Vilniuje gyveno su gražuole žmona Tatjana, jie buvo viena ryškiausių 8-ojo dešimtmečio porų. Ne mažiau ryškūs buvo ir jų namai – visada pilni vaišių, svečių iš tolimiausių pasaulio kampelių ir pokalbių iki aušros.

V.Luckų prarijo aistra meilei, tiesai ir fotografijai.

Kūrėjo gyvenimo ir aistringos meilės istorija Lietuvos kino teatruose pasirodys spalio 16 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.