Kompozitorei V.Beinarienei duris atvers Trakų pilies menė

Festivalis Užutrakio vakarai liepos 19 dieną kviečia į dar vieną išskirtinį muzikinį susitikimą. Trakų pilies menėje vyks pirmasis autorinis kompozitorės Vaidos Striaupaitės-Beinarienės koncertas. Šis koncertas – tai ne tik sėkmingas kompozitorės kūrybos tandemas su ansambliu „Musica humana“, bet ir gražus šeimos narių pasirodymas. Programoje dalyvaus bei solo partijas atliks V.Straupaitės-Beinarienės vyras Robertas Beinaris (obojus), jo sesuo Karolina Beinarytė (smuikas). Koncerte taip pat dalyvaus solistai Simona Liamo (sopranas), Tomas Tuskenis (baritonas), Ula Čaplikaitė (fleita).

Kompozitorė V.Striaupaitė-Beinarienė surengs pirmąjį autorinį koncertą.
Kompozitorė V.Striaupaitė-Beinarienė surengs pirmąjį autorinį koncertą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2015, 4:05 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 3:31 PM

Kol kas scenoje nematysime jaunųjų Beinarių šeimos muzikų – arfa besimokančios groti vyriausios dukros, būsimos fleitininkės jaunėlės ir šešiamečio, galbūt būsimojo dainininko, sūnaus. Šįkart jie užims žiūrovų vietas, tačiau, pasak kompozitorės, kai kuriuose koncertuose jau pradeda talkinti mamai ir tėčiui.

Koncerte skambės V.Stiraupaitės-Beinarienės kūrybos dešimtmetį atspindinčios penkios kompozicijos. Pirmoji jų, „Raktažodis“, atskleis įvairių epochų – renesanso, baroko, romantizmo ir dabartinių laikų – kultūrines erdves bei simbolius. Muzikos specialistų nuomone, šios kompozicijos pavadinimas gali tapti ir bendriniu kompozitorės kūrybos vardu – tai raktažodžiai į savitą muzikos pasaulį. Išgirdus jos kūrinių, atsiveria labai netikėtų, lig šiol nepatirtų, įdomių įspūdžių ir jausmų.

Taip atsitinka dėl to, kad kompozitorė įkvėpimo semiasi iš aplinkos garsų, gamtos reiškinių, meno kūrinių, etninės įvairių tautų patirties. Šias naujų skambesių paieškas, neįprastą garsų formavimą kūrėja perteikia per savo jausmus, kurie ir pakeri klausytoją. Todėl jos kūryba dar vadinama labai koncertiška, harmoninga, sukelianti kažko šviesaus ir darnaus atradimo pojūtį.

Autoriniame koncerte skambės įvairių žanrų kūrinių, tarp jų Koncertas obojui, smuikui ir kameriniam orkestrui, kuris užima reikšmingą vietą tiek kompozitorės kūryboje, tiek obojininko R. Beinario repertuare. 

„Labai džiaugiuosi Užutrakio vakarų rengėjų dėmesiu mano kūrybai ir Trakų pilimi – svajonių vieta koncertui. Šia proga prisimenu savo dėstytojo kompozitoriaus Juliaus Juzeliūno pasakytus žodžius, baigus Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Jis tikino, kad tik po dešimties kūrybos metų bus aišku, ar tapau kompozitore. Taigi praėjo daugiau nei dešimt metų ir be kūrybos neįsivaizduoju savo gyvenimo“, – mintimis prieš autorinį koncertą dalijosi V.Striaupaitė-Beinarienė.

Kompozitorės V.Striaupaitės-Beinarienės autorinis koncertas. Liepos 19 d. 17 val. Trakų pilies menė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.