Botanikos sode – muzikos piknikai

Kristupo vasaros festivalis jau penktus metus kviečia melomanus praleisti sekmadienio vakarų grožio ir ramybės saloje – netoli miesto plytinčiame Vilniaus universiteto (VU) Botanikos sode Kairėnuose.

Vokalinis ansamblis „Voices Unlimited“ iš Austrijos žavi balsais ir humoru.
Vokalinis ansamblis „Voices Unlimited“ iš Austrijos žavi balsais ir humoru.
Daugiau nuotraukų (1)

Eleonora Bačytė („Sostinė“)

Jul 19, 2015, 3:00 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 9:01 AM

VU Botanikos sodas garsėja romantiška aura ir įvairia augalija: jo teritorijoje galima išvysti per 10 600 įvairių rūšių augalų. Tai didžiausia kolekcija Lietuvoje.

Gėlynai čia keičia žiedus, spalvas ir kvapus nuo pavasario iki vėlyvo rudens. Antrojoje vasaros pusėje, kai į šį kampelį įžengs festivalis, Botanikos sode akį glostys ryškiaspalvės jurginų galvutės, atkus viržių kolonija, o rudeniop į dangų šaus elegantiški kardeliai. Sekmadienio koncertai – tai puiki proga pasidžiaugti parko grožybėmis.

Išsirengti į žygį už miesto tikrai verta – šįmet publikos VU Botanikos sode laukia rinktiniai koncertai.

Nebijo laužyti standartų

„Beribiai balsai“ – taip pavadintas koncertas, skambėsiantis jau šį sekmadienį. Pievos estradoje aukštąjį vokalinį pilotažą rodys neribotų galimybių vyrų vokalinis ansamblis „Voices Unlimited“ iš Austrijos, pasaulio chorų čempionato nugalėtojas.

A cappella (vokalo be pritarimo) entuziastai, susirinkę į pirmąją repeticiją, net neįtarė, jog po kelerių metų ovacijas jiems kels 8000 klausytojų Kinijoje, duris atvers garsiausios koncertų salės, o jie patys taps Zalcburgo miesto kultūros ambasadoriais pasaulyje.

Tačiau šie laimėjimai – ne svarbiausia priežastis, dėl kurios bilietai į ansamblio pasirodymą ištirpsta kelios savaitės iki koncerto, o publika visada reikalauja bisų.

Dainininkai suderina profesionalumą su gera humoro doze, šou elementais, choreografija ir net aksesuarais. Tad kad ir kas skambėtų – viduramžių madrigalas ar Michaelo Jacksono dainos, tai bus nauja ir originalu.

„Voices Unlimited“ nebijo laužyti standartų ir su kaupu pateisina pavadinimą.

Vakarai sveikina Rytus

Įvairūs klasikos ir roko kokteiliai tapo kone scenų kasdienybe. Tačiau kokį gaivų aromatą jiems suteikia egzotiškų kraštų pagardai.

Pasimėgauti tokiu pikantišku deriniu rugpjūčio 2-ąją kvies tarptautinė keturių muzikų – dviejų latvių, lietuvio ir iraniečio – komanda „Dagamba“, suausianti į spalvingą muzikinį spektaklį Rytų ir Vakarų kultūras.

Johannas Sebastianas Bachas, Ludwigas van Beethovenas, Edvardas Griegas, Carlas Orffas ir Sergejus Prokofjevas dinamiškuose „Dagamba“ šou kuo puikiausiai sutaria su roko ir popmuzikos klasikais „U2“, „Led Zeppelin“, „Muse“. Juos suvienija rytietiškos perkusijos improvizacijos, o mozaiką sklandžiai papildo įvairių tautų folkloras ir originali grupės kūryba.

Variacijos flamenko tema

Aktorių trijulė iš grupės „Liūdni slibinai“ rugpjūčio 16-ąją gaivins klausytojus subtiliu sąmoju ir nebanalia kūryba, apdainuodami savitą lietuvio gyvenimą.

Muzikos piknikai Vilniaus universiteto Botanikos sode baigsis rugpjūčio 30-ąją ispanų flamenko virtuozo Carloso Pinanos, lenkų gitaristo Krzysztofo Pelecho ir maestro Donato Katkaus vadovaujamo Šv.Kristoforo kamerinio orkestro koncertu, atversiančiu naujus flamenko muzikos horizontus.

Taurusis barokas, kaitrusis flamenkas ir orkestro spalvos – toks netikėtas derinys lauks klausytojų. C.Pinana ispaniškais ritmais papildys Antonio Vivaldi muziką, o sodriu orkestro skambesiu – flamenką.

Nuvykti nesudėtinga

VU Botanikos sodo teritorijoje veikia kavinė, yra dvi nemokamos automobilių aikštelės.

Sodas automobiliu pasiekiamas Plytinės gatve, kuri jungia Studentų miestelį ir Naująją Vilnią. Įvažiavimas į VU Botanikos sodą yra Kairėnų ir Plytinės gatvių sankryžoje (joje stovi medinis kryžius).

Į koncertus galima nukeliauti ir miesto transportu: į VU Botanikos sodą važiuoja 18, 38 maršruto autobusai nuo Antakalnio transporto žiedo. Išlipti reikia Kairėnų stotelėje.

Įsimeskite į kelioninį krepšį patiesaliuką ir užkandžių. Dėl viso pikta nepamirškite apsiausto nuo lietaus – koncertai vyksta po atviru parko dangumi.

Kadaise VU Botanikos sodo vietoje plytėjo Kairėnų dvaro parkas. Jį dar ir šiandien mena 200 metų senumo liepų alėja, tyvuliuojantys tvenkiniai su lelijomis, čiurlenantis fontanas. Festivalio klausytojams atskirai už įėjimą į šią poilsio oazę mokėti nereikia – galioja koncerto bilietas.

„Beribiai balsai“. Liepos 19 d. 19 val. Vilniaus universiteto Botanikos sodas. Bilietų kaina – 9–21 Eur. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.