Kristupo vasaros festivalyje – italės ir brazilo eksperimentas

Antradienį Šv. Kotrynos bažnyčioje Kristupo vasaros festivalis pristatys vieną įdomiausių italų džiazo pianisčių ir kompozitorių Stefanią Tallini ir populiarų brazilų muzikos kūrėją, gitaristą, dainininką Guingą. Menininkai suvienijo savo talentus tam, kad naujai pažvelgtų vienas į kito kūrybą.

S.Tallini ir Guinga.<br>Rengėjų nuotr.
S.Tallini ir Guinga.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 3:47 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 3:06 AM

Ši idėja įkvėpė S.Tallini įrašyti albumą „Viceversa“. Jame skamba Guingos dainuojami pianistės kūriniai, o ji pati skambina brazilų dainiaus muziką.

Kristupo vasaros festivalio klausytojai, be albumo kūrinių, dar išgirs dueto kartu atliekamos muzikos bei kitų solinių kompozicijų.

Ypač intriguoja pažintis su Guinga – šis menininko pseudonimas atsirado iš jo vaikystės pravardės „Gringo“, kuri berniukui buvo prisegta dėl blyškumo. Tikrasis atlikėjo vardas yra Carlosas Althieras de Souza Lemosas Escobaras.

Jis pradėjo kurti muziką 14-kos metų, o studijuoti gitarą – tik 26-erių. Muzikanto karjera Guinga susidomėjo dar vėliau – sulaukęs 40-ties.

Beveik 30 metų artistas dirbo odontologu ir kartu įrašinėjo sambos albumus, akompanavo žymiems dainininkams, tarp jų – Beth Carvalho and João Nogueira, įrašinėjo plokšteles su sambos legendomis Cartola ir Clara Nunes, kūrė dainas su garsiais poetais, kurias įamžino įrašuose kitos garsenybės – Elis Regina, Nelsonas Gonçalvesas, Miúcha, Clara Nunes, Michel‘is Legrand‘as.

Guingos pirmasis solinis šou įvyko, jam sulaukus 39-erių (1989 metais) San Paulo naktiniame klube, o jo pirmasis albumas pasirodė dar po poros metų, kai specialiai šiuo tikslu buvo įkurta įrašų kompanija „Velas“.

Šiandien menininko diskografijoje – 13 albumų, jis laikomas vienu įdomiausių Brazilijos dainų kūrėjų ir gitaristų.

Guinga (vokalas, gitara, kompozicijos, Brazilija) ir Stefania Tallini (fortepijonas, kompozicijos, Italija) atliks savo kūrybos kompozicijas Šv. Kotrynos bažnyčioje liepos 21 d.19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.