Prisiminimai iš gimtosios Afrikos

Juodasis žemynas davė pasauliui ne tik puikių etninės muzikos ir džiazo meistrų, bet ir operos talentų. Tačiau retas jų koncertuose prisimena gimtinės melodijas bei jos genčių dialektus kaip Njabulo Madlala. Šis iš Pietų Afrikos kilęs baritonas, koncertuodamas Kristupo vasaros festivalyje su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru, leis klausytojams pasimėgauti tokia egzotika.

Iš Pietų Afrikos kilęs baritonas N.Madlala koncertuos Kristupo vasaros festivalyje.
Iš Pietų Afrikos kilęs baritonas N.Madlala koncertuos Kristupo vasaros festivalyje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-23 11:47, atnaujinta 2017-10-24 12:40

Dainininkas mėgsta įtraukti į savo programas vaikystėje iš močiutės girdėtų dainų. Jos skamba ir N.Madlalos debiutiniame albume „Songs of home“ (liet. „Namų dainos“) šalia klasikinių Franzo Schuberto, Roberto Schumanno, elegantiškų Rogerio Quilterio ar dvasingų Ralpho Vaughano Williamso kūrinių.

Šia plokštele N.Madlala teigia pavaizdavęs savo kelionę iš dulkėtų Durbano gatvelių į klasikinės muzikos ir dainų pasaulį. Gražaus tembro N.Madlalos baritonas ir įgimtas muzikalumas atvedė solistą į tarptautinę vokalo akademiją Kardife, vėliau – į „Guildhall“ muzikos ir dramos mokyklą Londone. Ten išmokęs nepriekaištingai valdyti balsą Njabulo greitai ėmė skinti laurus Jungtinės Karalystės tarptautiniuose konkursuose.

2010 metais jis tapo operinio dainavimo konkurso „Kathleen Ferrier“ laureatu, 2012-aisiais – „Royal Overseas League“ konkurso nugalėtoju, o pernai pelnė laurus „Standart Bank Young Artist“ konkurse.

Dabar artistas gyvena Jungtinėje Karalystėje, kuria pagrindinius vaidmenis „Don Žuane“, „Toskoje“, „Bohemoje“, „Mergelėje iš Vakarų“, „Fidelijuje“ bei kitose populiariose operose svarbiausiose Anglijos scenose.

N.Madlala žavi publiką ne tik balso grožiu, bet ir įgimtu artistiškumu bei asmenybės šiluma. Kristupo vasaros festivaliui solisto parengta spalvinga programa atskleis geriausias jo savybes.

Svečiui pritarsiantis Donato Katkaus vadovaujamas Šv.Kristoforo kamerinis orkestras jau ne kartą koncertavo su iškiliais dainininkais. Tarp jų buvo ir tokios operos Olimpo žvaigždės kaip Violeta Urmana bei Charlesas Castronovo.

„Afrikos deimantai“. Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, solistas N.Madlala (baritonas, Jungtinė Karalystė/Pietų Afrikos Respublika), dirigentas D.Katkus. W.A.Mozartas, A.Murray, tradicinės P. Afrikos dainos ir kiti kūriniai. Liepos 24 d. 19 val. „Piano.lt“ vasaros terasa (Trakų g. 9/1, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.