Įsibėgėja mobiliosios J. Meko kino galerijos kelionė per Lietuvą

Praėjusią savaitę Vilniuje prasidėjusi iniciatyva „25 metai laisvės“ per vienuolika dienų jau aplankė keturis Lietuvos miestus ir beveik 1000 žiūrovų suteikė galimybę susipažinti su Jono Meko filmu „Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas“.

Mobiliosios kino galerijos viduje įrengtuose televizijos ekranuose rodomas lietuvių kilmės JAV kino kūrėjo ir menininko J.Meko filmas.
Mobiliosios kino galerijos viduje įrengtuose televizijos ekranuose rodomas lietuvių kilmės JAV kino kūrėjo ir menininko J.Meko filmas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 4:07 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 6:03 AM

Kultūros ir pilietiškumo iniciatyva, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimt penktosioms metinėms paminėti, jau lankėsi Vilniuje, Palangoje, Mažeikiuose ir Pakruojyje. Per kiek daugiau nei du mėnesius projektas planuoja aplankyti dar šešiolika Lietuvos miestų ir miestelių.

„Pagrindinis iniciatyvos tikslas – skatinti istorinio atminimo ir kultūros puoselėjimą bei suteikti galimybę iš naujo įvertinti ir kitaip pažvelgti į istorinius įvykius ne tik mūsų, bet ir užsienio žiūrovų akimis“, – teigė idėjos autorius, „Jono Meko fondo“ vadovas Edgaras Stanišauskas.

Mobiliosios kino galerijos viduje įrengtuose televizijos ekranuose  rodomas lietuvių kilmės JAV kino kūrėjo ir menininko J.Meko filmas. Iniciatyva baigsis rugsėjo 18 dieną  per Gedimino dienas prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto.

J.Meko filmas „Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas“ pateikia chronologišką pasakojimą apie Lietuvos kovą dėl atsiskyrimo nuo Sovietų Sąjungos ir nepriklausomos valstybės atkūrimo. Filmo pagrindas – 1989-1991 metais vaizdo kamera namuose nufilmuotos Amerikos televizijų naujienų ir televizijos debatų laidos, pateikusios interviu su įtakingiausiais to meto politikais, analitikais ir žurnalistais, taip pat laisvės demonstracijų, mitingų, Sausio 13-osios įvykių vaizdai. Filme aiškiai atsispindi naujų santykių tarp Rytų ir Vakarų kūrimas, su tuo susijusios baimės bei netikrumas.

Projektas vyksta 2015 m. liepos 14 d.–rugsėjo 18 d., o dalyvavimas parodoje nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.