M.K.Čiurlionio studijų savaitė Druskininkuose kupina renginių

Liepos 26–rugpjūčio 2 dienomis druskininkiečius ir kurorto svečius džiugins spalvingi  Mikalojaus Konstantino Čiurlionio studijų savaitės ir smuiko muzikos šventės renginiai, įtraukti į festivalio „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“ programą.

Konferencija „M.K.Čiurlionis ir pasaulis“ Druskininkuose vyks tryliktą kartą.<br>P.Lileikio nuotr.
Konferencija „M.K.Čiurlionis ir pasaulis“ Druskininkuose vyks tryliktą kartą.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 5:50 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 5:37 AM

Tai pagrindinis festivalio akordas, prisodrintas smuiko muzikos šventės ir kitų muzikos renginių, naujų parodų, susitikimų su M.K.Čiurlionio kūrybos tyrinėtojais, naujų knygų apie M.K.Čiurlionį ir jo kūrybą autoriais, paįvairintas išvykomis į kūrėjo pamėgtas Druskininkų apylinkes. Tryliktą kartą liepos 27-28 dienomis „Grand SPA Lietuva“ vykstančioje konferencijoje „M.K.Čiurlionis ir pasaulis“ naujausius čiurlionistikos tyrinėjimus pristatys bemaž dvi dešimtys M.K.Čiurlionio muzikos, dailės tyrinėtojų ir jo kūrybos skleidėjų iš Lietuvos, Italijos, Kanados, Anglijos. Sveikintina, jog konferencijoje dalyvaus ir pranešimus skaitys daug jaunųjų M.K.Čiurlionio kūrybos puoselėtojų. Net tris kartus – liepos 26, rugpjūčio 1 ir 2 dienomis klausytojus pakvies į Druskininkų šv.Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčią sakralinės muzikos garsai. Liepos 27 d. „SPA Vilnius Druskininkai“ įvyks prasmingo turinio ir turtingos scenografijos koncertas-spektaklis, skirtas M.K.Oginskio gimimo 250-osioms metinėms. Liepos 28 d. į smuiko muzikos koncertą Miesto muziejaus kamerinėje salėje ir terasoje kvies žinoma smuikininkė, Dresdeno simfoninio orkestro koncertmeisterė, smuikininkų meistriškumo mokyklos pedagogė Dalia Stulgytė. Kartu su ja muzikuos jos ugdytiniai iš Prancūzijos ir Vokietijos.

Liepos 31 d. Miesto muziejaus terasoje ištikimo festivalio bičiulio, vieno profesionaliausių kolektyvų, tikrojo M.K.Čiurlionio kūrybos skleidėjo ir ambasadoriaus Lietuvoje ir pasaulyje Čiurlionio kvarteto koncertas. Kaip sakė jo meno vadovas S.Lipčius, skambės ir pažįstama, ir visai negirdėta muzika, sukurta M.K.Čiurlionio ir su juo susijusių kompozitorių.

Pradedant Studijų savaitę ir jai įpusėjus, M.K.Čiurlionio memorialiniame muziejuje pianistai Rokas Zubovas ir antrus metus atvykstantis į Druskininkų M.K.Čiurlionio festivalį pianistas ir menininko kūrybos tyrinėtojas Daniele Buccio (Italija) surengs fortepijoninės muzikos koncertus. Per Studijų savaitę tradiciškai Druskininkų viešojoje bibliotekoje klausytojų lauks literatūrinė-muzikinė popietė, kurioje aktorė Gražina Urbonaitė pristatys Druskininkų ir Varėnos krašto kūrėjus – M.K.Čiurlionį, Vincą Krėvę, Alfonsą Maldonį, Antaną Kalanavičių. Popietėje muzikuos jaunieji smuikininkai. Etnografinių regionų metams paminėti skirti renginiai vyks Antano Česnulio skulptūrų ir poilsio parke ir miško muziejuje „Girios aidas“.  Ten bus diskutuojama apie M.K.Čiurlionį supusios Druskininkų gamtos įtaką kūrėjų pasaulėjautai ir kūrybai, skambės tautinė dzūkų muzika. Šįmet dvidešimtą kartą Druskininkų M.K.Čiurlionio meno mokykloje veiks smuikininkų meistriškumo mokykla, visą savaitę kasdien skambės smuiko muzika įvairiose erdvėse. Bus surengta 10 jaunųjų smuikininkų koncertų. Studijų savaitės metu bus atidarytos 4 žinomų Lietuvos kūrėjų dailininkų – Eugenijaus Nalevaikos, Salomėjos Jastrumskytės tapybos darbų, M.K.Čiurlionio tapybos darbų faksimilinių kopijų bei Druskininkų savivaldybės moksleivių piešinių čiurlioniškąja tema laureatų darbų parodos. Per aštuonias Studijų savaitės dienas druskininkiečiams ir kurorto svečiams bus pristatyta įvairiapusė 24 renginių programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.