Dainuojanti klajūnė stulbinančiais kūriniais kvies į Argentiną

„Kai imiesi kurti dainą, pažadini savyje snaudžiantį ugnikalnį“, – prisipažino argentiniečių dainininkė Lily Dahab, su instrumentine grupe atvykstanti koncertuoti į Kristupo vasaros festivalį Vilniuje.

Festivalio viešnia L.Dahab dainomis pasakos Argentinos ir savo pačios istoriją.<br>Rengėjų archyvo nuotr.
Festivalio viešnia L.Dahab dainomis pasakos Argentinos ir savo pačios istoriją.<br>Rengėjų archyvo nuotr.
Festivalio viešnia L.Dahab dainomis pasakos Argentinos ir savo pačios istoriją.<br>Rengėjų archyvo nuotr.
Festivalio viešnia L.Dahab dainomis pasakos Argentinos ir savo pačios istoriją.<br>Rengėjų archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Austė Radžiūnaitė („Sostinė“)

2015-07-25 05:00, atnaujinta 2017-10-24 03:56

Liepos 31-ąją „Piano.lt“ vasaros terasoje Pranciškonų vienuolyno kieme skambės jausmingas tango, tradicinės argentinietiškos dainos ir originalios kompozicijos su džiazo užtaisu.

Vakaro solistė L.Dahab, grįždama prie savo šaknų, išlies visą susitvenkusį ilgesį, nes jau seniai paliko gimtąją Argentiną.

Dainos lydi nuo mažumės

„Ar tango gali būti melancholiškesnis, dar geriau atliekamas, negu tai daro Lily Dahab?“ – retoriškai klausė vienas vokiečių žurnalistas, išgirdęs argentiniečių dainininkės naują albumą „Huellas“ („Pėdsakai“).

Šiuo albumu Berlyne gyvenanti menininkė, pasitelkusi instrumentinę grupę, grįžo savo muzika į gimtinę. Albumo kūrinius L.Dahab atliks ir Vilniuje. Tai stulbinamas, anot kritikų, dainų rinkinys. Ir visos jos susijusios su L.Dahab gyvenimu.

„Visi šių kūrinių autoriai paliko pėdsaką mano sieloje. Dainavau jų dainas būdama mergaitė, o dabar paženklinau jas branda“, – apie albumą kalbėjo artistė.

Savo programa kūrėja lyg pasakos Argentinos ir savo pačios istoriją, kuri verta kelionių romano.

Gyvenimas vertas romano

L.Dahab užaugo Buenos Airėse, ten mokėsi muzikos, įrašė bolero albumą ir pradėjo muzikės karjerą. Tačiau, atlikusi pagrindinį vaidmenį Andrew Lloydo Webberio miuzikle „Katės“, ji persikėlė į Ispaniją.

Ten dainininkė praleido net devynerius metus, sukūrė daug vaidmenų, tarp jų – Esmeraldos miuzikle pagal Victoro Hugo romaną „Paryžiaus katedra“.

Po to meilė ir nauji karjeros lūkesčiai nubloškė Lily į Berlyną. Čia ji pradėjo bendradarbiauti su pianistu Bene’u Aperdannier, įrašė su jo kvartetu bolero, tango ir bosanovų albumą „Nomade“.

Leidinys buvo nominuotas Vokietijos įrašų kritikų apdovanojimui, sulaukė daug liaupsių žiniasklaidoje, atvėrė dainininkei kelią į didžiųjų Europos džiazo festivalių scenas.

Dabar ne mažesnė sėkmė lydi ir „Huellas“. Šį albumą taip pat pastebėjo tiek spauda, tiek radijo stotys.

Balsas – tartum medus

Pasak kritikų, „Huellas“ dainos gniaužia kvapą nuo pirmos iki paskutinės minutės.

„Jausmingumas turi naują vardą – Lily Dahab“, „tokio gražaus balso jau seniai negirdėjome“, – žarstė pagyras dainininkei Vokietijos spauda.

L.Dahab be vargo užvaldo savo auditoriją, nes balsu perteikia neaprėpiamą jausmų gamą – nuo švelniausios melancholijos iki deginančios aistros. „Badische Zeitung“ pavadino šį balsą „švytinčiu medumi“.

Solistė sudėjo į „Huellas“ programą visą savo polėkį, mintis ir godas. Vilniuje išgirsime „Huellas“ dainas kone tobulai nugludintas, nes ši programa jau antrus metus keliauja per Vokietijos ir kitų šalių miestus.

Solistei koncerte pritars pianistas B.Aperdannier, gitaristas Jo Gehlmannas, kontrabosininkas Andreas Henze ir perkusininkas Topo Gioia.

Dainininkės L.Dahab (Argentina, Vokietija) ir grupės koncertas. Liepos 31 d. 19 val. „Piano.lt.“ vasaros terasa (Pranciškonų vienuolyno kiemas). Bilietų kaina – 9–24 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.