Užutrakio vakaruose – nežinomo romantizmo šedevro premjera

Šį sekmadienį, rugpjūčio 2-ąją, Užutrakio rūmų Baltojoje salėje koncertuoja staigmeną parengęs duetas – pianistė Giedrė Muralytė-Eriksonė ir baritonas Romanas Kudriašovas. Festivalyje pirmąkart nuskambės Lietuvoje nežinomas ir negirdėtas Roberto Schumanno vokalinis ciklas.

Baritonas R.Kudriašovas atliks Lietuvoje dar neskambėjusius kūrinius.
Baritonas R.Kudriašovas atliks Lietuvoje dar neskambėjusius kūrinius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2015, 3:10 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:04 AM

Kas žino, jei ne G.Muralytės-Eriksonės ir po pasaulio scenas keliaujančio R.Kudriašovo duetas, galbūt šio kūrinio ir nebūtų galima išgirsti.

„Romanas, dirbdamas Hamburge, aptiko šį vokalinį ciklą, apie kurį Lietuvoje nebuvo girdėta. Parodė man ir pasiūlė atlikti. Tai buvo didelis atradimas, kuriuo mes dabar su džiaugsmu dalijamės su publika“, – pasakojo pianistė G.Muralytė-Eriksonė.

Abu muzikus suartino ir išskirtinis susidomėjimas britų kompozitoriaus Benjamino Britteno kūryba. Beje, šio kompozitoriaus muziką G.Muralytė-Eriksonė yra nagrinėjusi ir savo mokslinės veiklos darbuose. Taip atsirado kūrybiškas tandemas. Jo parengtu repertuaru jau turėjo progos gėrėtis Vilniaus ir Kauno publika, o Užutrakio vakarų festivalyje nuskambės specialiai paruošta programa.

Joje skambės ne tik R.Schumnno, B.Britteno, bet ir Stefano Donaudy, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, kitų kompozitorių kūriniai.

Lietuvoje ir Vokietijoje vokalo mokęsis R.Kudriašovas dabar studijuoja Velso tarptautinėje dainavimo akademijoje, koncertuoja      įvairiose šalyse, jam skirta Tarptautinio operos apdovanojimų fondo stipendija.

Koncertas „Vasaros romantika“. Rugpjūčio 2 d. 19 val. Užutrakio dvaro sodyba. Bilietų kaina – 6,13-8 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.