Vienoje scenoje – dvi muzikos legendos

Rugpjūčio mėnesį Lietuvos klausytojai turės unikalią galimybę išgirsti dvi scenos legendas vienoje scenoje. Mighty Mo Rodgersas mūsų šalyje lankysis antrą kartą ir vėl kvies visus pasinerti į klasikinį bliuzą. Praėjusiais metais sužavėjęs Lietuvos publiką, šią vasarą atlikėjas turi parengęs muzikinę staigmeną – kartu su juo pasirodys žinomas pasaulio muzikos atlikėjas Baba Sissoko – autentiškų Malio muzikinių tradicijų tęsėjas, eksperimentuojantis su džiazo, bliuzo, roko muzikos stiliais.

Rugpjūčio mėnesį vienoje scenoje Lietuvoje susitiks M.M.Rodgersas, bliuzo muzikos legenda, ir B.Sissoko – multiinstrumentininkas, Vakarų Afrikos muzikos meistras.
Rugpjūčio mėnesį vienoje scenoje Lietuvoje susitiks M.M.Rodgersas, bliuzo muzikos legenda, ir B.Sissoko – multiinstrumentininkas, Vakarų Afrikos muzikos meistras.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-03 11:44, atnaujinta 2017-10-22 06:10

M.M.Rodgersas – originalus dainininkas ir dainų tekstų autorius, jausmingai sujungiantis savo gyvenimo patirtis unikaliu bliuzo muzikos pavidalu. Nuo pat debiutinio albumo kupinas išgyvenimų bliuzas yra tarsi savotiška M.M.Rodgerso „raudų siena“, klausytojams paliekanti neišdildomą įspūdį. Šio pasaulinės klasės atlikėjo muzika yra tarsi šviežio oro gūsis bliuzo ir ritmenbliuzo pasaulyje, žaismingai sujungiantis socialinius komentarus su patraukliu šiuolaikišku skambesiu. Per 50 kūrybos metų Mighty Mo grojo su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip Sonny Terry, Brownie McGhee, Etta James. Šiais metais atlikėjas buvo pakviestas koncertuoti „Oskarų“ teikimo vakarėlyje.

Kartu su charizmatiškuoju bliuzmenu į sceną lips dainininkas ir multiinstrumentininkas B.Sissoko – autentiškų Malio muzikinių tradicijų tęsėjas, eksperimentuojantis su džiazo, bliuzo, roko muzikos stiliais. Dar vadinamas žmogumi-orkestru B.Sissoko valdo septynis instrumentus. Grojęs su Stingu, Habib Koite, Youssou N‘Dour, „Buena Vista Social Club“ ir kitomis muzikos žvaigždėmis, B.Sissoko yra žinomas kaip vienas geriausių tradicinių Vakarų Afrikos „kalbančių būgnų“ (tamani) meistrų.

M.M.Rodgerso, B.Sissoko ir bliuzo grupės iš Italijos koncertas. Rugpjūčio 18 d. 19 val. „Piano.lt“ terasa, Vilnius. Rugpjūčio 19 d. 19 val. LRT Opus terasa Ryšių kiemelyje, Kaunas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.