„Kinas po žvaigždėmis“ savaitgalį pradės elektronine muzika

Šylant vasaros vakarams, atmosfera kaista ir vasaros kino projekte „Kinas po žvaigždėmis“ – ketvirtadienio vakarą didžiuliame ekrane pasirodys viena laukiamiausių vasaros premjerų – filmas „Viktorija“. Rugpjūčio 6 d. nuo 20 val. 30 min., vos atsivėrus ŠMC kiemo vartams, elektroninės muzikos ritmais žiūrovus pasitiks DJ Raf – Sankt Peterburgo klubinės scenos pionierius, kurio pasirodymas taps įžanga į vokiečių kriminalinę dramą „Viktorija“.

Kadras iš filmo „Pu-pu-pi-du“.
Kadras iš filmo „Pu-pu-pi-du“.
Kadras iš filmo „Viktorija“.
Kadras iš filmo „Viktorija“.
Kadras iš filmo „Steiko (r)evoliucija“.
Kadras iš filmo „Steiko (r)evoliucija“.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 6, 2015, 7:24 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:54 PM

Vienu kadru nufilmuotas ir atsikvėpti neleidžiantis filmas pasakoja apie neseniai į Berlyną atvykusią jauną ispanę Viktoriją, kuri, eidama iš techno muzikos klubo, sutinka vaikiną pravarde Saulė ir jo draugus. Linksmai nusiteikę vaikinai pažada jai parodyti tikrąjį Berlyną. Viktorijos ir Saulės flirtas, muzika, alkoholis, miesto stogai po žvaigždėtu dangumi – smagiai prasidėjęs nuotykis netikėtai virsta į pašėlusią, nekontroliuojamą ir mirtinai pavojingą naktį.

„Kino pavasaryje“ tarptautinė žiuri „Viktoriją“ pripažino geriausiu „Baltijos žvilgsnio“ programos filmu, Berlyno kino festivalyje filmas pelnė publikos simpatijų prizą ir Sidabrinį lokį už operatoriaus darbą, o Vokietijos kino akademija šiai juostai skyrė net šešias „Lolos“ statulėles – aukščiausią Vokietijos kino apdovanojimą. Dėl „Viktorijos“ galvas jau pametė režisieriai Quentinas Tarantino ir Darrenas Arronofsky.

„Filmas labai realistiškas, paliko didžiulį įspūdį tai, kad buvo nufilmuotas nenutrūkstamu vienu kadru. Bet kuri mergina bet kuriame pasaulio mieste, net ir Vilniuje, Naujininkuose, gali pakliūti į panašią situaciją, – sakė ZIP FM laidų vedėjas žurnalistas Orijus Gasanovas, „Viktoriją“ žiūrėjęs „Kino pavasaryje“ ir pavadinęs geriausiu festivalio filmu.

Penktadienio vakarą „Kine po žvaigždėmis“ aistros nenurims. Prancūzijos mažo miestelio kriminalą aiškinsis bestselerių rašytojas filme „Pu-pu-pi-du“ iš „Film noir“ programos. Šįsyk femme fatale taps pačios Marilyn Monroe įsikūnijimas, o pagrindinis herojus tradiciškai blaškysis tarp blogio ir gėrio sąvokų. Šeštadienį filme „Steiko (r)evoliucija“ į kulinarinę kelionę aplink pasaulį pakvies prancūzai kino prodiuseris Franckas Ribière ir jo draugas mėsininkas Yves‘as Marie Le Bourdonnec, bandydami atsakyti į klausimą, kur pasaulyje galima rasti skaniausią jautienos steiką.

Filmai pradedami rodyti 21 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.