M.K.Oginskiui grįžti į tėvynę padeda dailininkai

Klaipėdos galerijos filiale, įsikūrusiame mados ir verslo centre Herkaus galerija,  rugpjūčio 7-ąją atidaroma tapybos paroda, skirta Mykolo Kleopo Oginskio gimimo 250 metinėms.

Klaipėdoje atidaroma tapybos paroda „M.K.Oginskis grįžta į tėvynę“.<br>Nuotr. iš Klaipėdos galerijos archyvo
Klaipėdoje atidaroma tapybos paroda „M.K.Oginskis grįžta į tėvynę“.<br>Nuotr. iš Klaipėdos galerijos archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2015, 11:37 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 4:54 PM

Istorijos epocha, kurioje gyveno M.K.Oginskis, suformavusi jį kaip asmenybę ir menininką, seniai liko praeityje, bet mes ir šiandien gyvai jaučiame jo kūrybos idėjinę ir estetinę prasmę, jo kūrybos žavesį.

M.K.Oginskį, kurio 250 metų jubiliejų šiemet švenčiame, didiems darbams įkvėpė kūryba. Todėl ir paminėti dramatišką jo likimą bei šviesų atminimą nutarta kūrybiškai: projekto „Sugrįžimas į tėvynę“ tikslas – M.K. Oginskio asmenybę ir jo gyvenamąjį metą atskleisti per meną. Šio projekto įkvėpėju galima pavadinti šlovę kompozitoriui pelniusį garsųjį polonezą „Atsisveikinimas su tėvyne“, kurio perfrazuotas pavadinimas tapo projekto vardu.

M.K.Oginskio kūrybos ir patriotizmo dvasia šiuolaikinius menininkus įkvėpė tapyboje atkurti to meto dvasią ir didingumą, architektūros, interjerų, kostiumų paveldą – perskrieti per praėjusius amžius polonezo ritmu. 

Tapybos darbus parodai pateikė Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos dailininkai Indrė Grušaitė, Angelina Banytė, Artūras Kavaliauskas, Gabrielė Šermukšnytė, Bronius Rutkauskas, Aurimas Eidukaitis, Vladimiras Golubis, Jerzy Wojciechas Bieleckis, Vaclavas Sporskis.

Parodos „M.K.Oginskis grįžta į tėvynę“ atidarymas. Rugpjūčio 7 d. 17 val. Klaipėdos galerijos filiale mados ir verslo centre Herkaus galerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.