Užutrakio dvaro terasoje – Neda, apsupta vyrų

Sekmadienį atviroje Užutrakio dvaro rūmų terasoje koncertuoja Lietuvos džiazo ledi Neda Malūnavičiūtė ir Vilniaus džiazo orkestras, į taktą svingo ir džiazo ritmu suksis lindihopo šokėjai.

„Netvėriau laime, kai buvau pakviesta į Užutrakio vakarus“, – prisipažino Neda.
„Netvėriau laime, kai buvau pakviesta į Užutrakio vakarus“, – prisipažino Neda.
Orkestre groja geriausi šalies džiazo muzikantai.
Orkestre groja geriausi šalies džiazo muzikantai.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-08-07 15:17, atnaujinta 2017-10-21 16:05

Tam, kad įvyktų šis koncertas, būtinos kelios sąlygos. Viena – surinkti aktyviai atskirai koncertuojančius ir orkestre grojančius geriausius šalies džiazo muzikantus. Antra, jie turi atsisakyti visų kitų projektų dėl šio ir groti taip, kad orkestras ir vokalas skambėtų tobulai, vienu atsikvėpimu. Trečia – muzikai atiduoti visą save.

Nedos ir Vilniaus džiazo orkestro programa išskirtinė tuo, kad pirmąkart skambėjo 2012 metų Birštono džiazo festivalyje, kai Nedai buvo įteiktas pagrindinis prizas. Beje, Vilniaus džiazo orkestrą žinomas muzikantas ir kompozitorius Remigijus Rančys subūrė būtent Nedos pasirodymui. Kas žino, jei ne Neda, Vilniaus džiazo orkestro gal apskritai nebūtų? Įdomu ir tai, kad didysis prizas pirmąsyk buvo įteiktas moteriai džiazo atlikėjai ir tai iš anksto žinojo visi, išskyrus ją pačią.

Pasak Nedos, vidury koncerto paskelbus šią žinią, ji patyrė tikrą euforiją, šoką. Po Birštono ši programa, į kurią įdėta tiek daug profesionalumo, pasiruošimo, emocijų, jėgų, skambėjo tik kelis kartus.

„Netvėriau laime, kai buvau pakviesta į Užutrakio vakarus. Su Vilniaus džiazo orkestru parengta mažai girdėta programa skambės nuostabioje erdvėje, nuostabiu laiku ir nuostabiems žmonėms. Džiaugiuosi susitikimu su R.Rančiu, su Trakais ir mano mylima publika“, – sakė Neda.

Bendrame projekte skamba ne tik orkestras, Nedos fleitos partijos, jos vokalas, bet ir „instrumentiškos“ balso improvizacijos.

„Remigijus labai talentingas, profesionalus ir temperamentingas muzikantas, todėl drauge labai įdomu dirbti. Šio koncerto labai laukiu. Tai – mano sielos muzika, kurioje aš jaučiuosi geriausiai“, – tvirtino Neda. Dainininkė šmaikštavo, kad Užutrakyje laukia susitikimas su romantiška ir šėlstančia Neda, kuri tarp daugybės vyrų jaučiasi ypač gerai.

Beje, orkestre groja geriausi vyresnės ir jaunosios kartos šalies džiazo muzikantai, papildantys vieni kitus ir praturtinantys orkestro skambėjimą ir patirtimi, ir veržlumu.

„Pagroji vieną kūrinį ir pajunti, kad atsiranda ryšys, iš kurio randasi nauji projektai, koncertai. Taip užsimezgė kūrybinė draugystė su Neda. Ji visada žavėjo ne tik savo darbu, patirtimi, bet ir šiluma, nuoširdumu. Džiaugiuosi, kad Užutrakio vakarų festivalis mus pakvietė, todėl laukia tikrai įsimintini įspūdžiai“, – sakė Vilniaus orkestro vadovas.

Klasikiniai, šiuolaikinio džiazo standartai, braziliška muzika, originalios R.Rančio aranžuotės sekmadienį užpildys Užutrakio dvaro erdves. Svaigūs ritmai paklus džiazo orkestro vadovui R.Rančiui, kuris savo ruožtu tvirtino, kad Užutrakyje geriausia partitūra yra nuostabi gamta: nuo terasos atsiverianti ežero panorama su Trakų pilimi, ūksmingos parko lajos, publika, kuri koncerto klausosi ir Galvės ežere atplaukusi jachtomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.