Romantiškoje prietemoje po atviru dangumi skambės romansai

Kairėnų vasaros festivalio koncertų ciklą rugpjūčio 9-ąją tęs Vilniaus mažojo teatro aktorė Larisa Kalpokaitė – kartu su pianistu Daumantu Slipkumi ji atliks romansų programą „Rugpjūčio romansų skambesy...“.

Aktorė L.Kalpokaitė savo repertuare turi apie šešiasdešimt įvairių romansų.
Aktorė L.Kalpokaitė savo repertuare turi apie šešiasdešimt įvairių romansų.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Aug 8, 2015, 12:50 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 12:51 PM

Romantiškoje vakaro prietemoje po atviru dangumi susijungs širdį virpinantis balsas, skambiausios melodijos ir gražiausi poetų tekstai.

L.Kalpokaitė publikos puikiai pažįstama iš vaidmenų Mažajame teatre, televizijos serialuose. Pastaruoju metu, be vaidmenų, ji dubliuoja kino filmus, dėsto Muzikos ir teatro akademijos operos studijoje, lavina studentų aktorinius gebėjimus.

Paklausta, o kodėl romansai, Larisa atsakė: „Nes visa, ką turiu savyje, netelpa tose dainose, kurias atlieku per spektaklius. Taip atėjo laikas romansams, kuriuos dainavau nuo pat vaikystės, bet nedrįsau pateikti publikai, nes vis atrodė, kad dar ne laikas.

Staiga tarsi žaibas švystelėjo įsitikinimas – dabar galiu, nes žinau, apie ką dainuosiu, nes suprantu kiekvieną romanso vingį, kiekvieną atodūsį. Aš pagaliau galiu papasakoti tas skausmingas, bet kupinas vilties ir meilės istorijas.“

Juk romansai – tai istorijos, išraiškingi vaidinimai, muzikinės dramos. Kiekvienas L.Kalpokaitės sudainuotas romansas – nedidelis išraiškingai suvaidintas spektaklis. Per juos aktorė atsiskleidžia kaip labai jautri dainininkė.

L.Kalpokaitė dažniausiai dainuoja populiariausius klasikinius ir Lietuvoje nelabai žinomus šiuolaikinius, rusų klasikų Aleksandro Vertinskio, Bulato Okudžavos kūrinius, lietuviškus tarpukario romansus.

L.Kalpokaitę kaip aktorę, atskleidžiančią įvairius, bet daugiausia neromantiškus charakterius, pažįstantys klausytojai galbūt nustebs, kiek jaukios šilumos, meilės, intymumo ir maudžiančio skaudulio gali atsiverti jai dainuojant.

Šiuose pasakojimuose aktorei antrina pianistas. D.Slipkus – improvizavimo meistras, pripildantis bendrą muzikinį pokalbį akcentų, kurių nėra jokiose natose. Improvizuoti atliekant romansus – būti čia ir dabar, perteikti tai, ką jauti šią akimirką, susitapatinti su daina ir ne atlikti, o išgyventi ją. („Sostinė“)

Kairėnų vasaros festivalio koncertas „Rugpjūčio romansų skambesy...“. Rugpjūčio 9 d. 19 val. Bilietų kaina – 10 Eur, koncerto dieną – 12 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.