Sostinės „Piano.lt“ džiazuos išskirtiniai menininkai

Rugsėjo 18 d. 20 val. „Piano.lt“ koncertų salėje susitiks išskirtiniai menininkai: poetas Rolandas Rastauskas skaitys literatūros kūrinius, muzikuos džiazo korifėjai Viačeslavas Ganelinas (fortepijonas), Arkadijus Gotesmanas (perkusija) ir Petras Vyšniauskas (saksofonas), bus rodomos nebylaus filmo „Kazanova“ ištraukos.

V.Ganeliną netrukus išgirsime Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Ganeliną netrukus išgirsime Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2015, 11:57 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:17 AM

Pirmoje renginio dalyje skambės R.Rastausko skaitoma kūryba. Šis menininkas yra išleidęs poezijos rinkinių, parašė pjesių ir scenarijų dramos teatrams, publikavo tris esė ir pjesių rinkinius, pelnė savo kūryba solidžių premijų. Pastaraisiais metais vis dažniau jį girdime ir džiazo projektuose, įdomiai papildantį improvizacijas kalbamaisiais tekstais.

Literatūros skaitymus „Piano.lt“ keis džiazo virtuozų improvizacijos. Dažnai atvykstančiam koncertuoti iš Izraelio į Lietuvą V.Ganelinui šį kartą talkins seni jo scenos partneriai P.Vyšniauskas ir vakaro sumanytojas A.Gotesmanas.

Talentingų džiazo meistrų specialiai sukurtos muzikinės improvizacijos lydės ir nebylaus filmo „Kazanova“ ištraukas. Tai pirmoji ekranizacija apie XVIII a. Venecijos avantiūristą, pagarsėjusį savo gausiais meilės nuotykiais. Ji pasiekė žiūrovus 1927 metais. Filmas vertinamas kaip vienas vaizdingiausių prancūzų nebyliojo kino kūrinių.

Jo režisierius – Aleksandras Volkovas, o pagrindinį vaidmenį atlieka rusų nebyliojo kino žvaigždė – Ivanas Mozžuchinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.