Dešimtmetį mininti „Subtilu-Z“ neria į rudeninį koncertų sūkurį

Lietuvos muzikos padangėje jau įsitvirtinusi klasikos ir džiazo instrumentinė grupė „Subtilu-Z“ vasaros sezoną baigs autoriniu koncertu „Piano.lt“ vasaros terasoje rugpjūčio 19 dieną.  Tačiau keturiems jaunatviškiems muzikantams – Dmitrijui Mihailovui (akordeonas), Povilui Velikiui (akordeonas), Laurynui Vaitkui (birbynė) ir Vytautui Švažui (perkusija) – vasaros pabaiga tėra tramplinas į naujų rudeninių darbų sūkurį. Dešimties metų jubiliejų šiemet švenčianti grupė ne tik planuoja pagrindinio šventinio koncerto Vilniuje programą, bet ir kuria naujus planus.

Grupė „Subtilu-Z“ yra numačiusi daugybę darbų.
Grupė „Subtilu-Z“ yra numačiusi daugybę darbų.
Aktyviai koncertuojanti grupė ruošiasi socialiniams ir edukaciniams projektams.
Aktyviai koncertuojanti grupė ruošiasi socialiniams ir edukaciniams projektams.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:59 AM

„Dabar gyvi gastrolių įspūdžiais. Neseniai grįžome iš Latvijos, Daugpilyje kasmet rengiamo festivalio Muzikinis rugpjūtis. Buvome labai maloniai sujaudinti publikos palaikymo ir šilto priėmimo. Liko be galo geri ir jaukūs prisiminimai“, – sakė grupės akordeonininkas P.Velikis.

„Šie metai mūsų kolektyvui – jubiliejiniai. Žinoma, planuojame ir ruošiamės didiesiems koncertams Vilniuje lapkričio mėnesį ir gruodį Kaune, bet iki jų dar turime daug planų. Planuojame didelę dalį energijos skirti edukacinėms programoms muzikos mokyklų auklėtiniams bei toliau nuo didžiųjų miestų gyvenantiems Lietuvos senjorams“, – tolesnius kolektyvo planus dėstė akordeonininkas.

Simbolinis skaičius – dešimt – vaikinų kolektyvui pakišo mintį apie dešimt koncertų įvairiuose Lietuvos dvaruose, skirtų vyresnio amžiaus publikai: „Dvaruose norėtume rengti koncertus senjorams. Jau sutarėme su Burbiškio dvaru Anykščių rajone, mus taip pat maloniai sutinka priimti Bistrampolio dvaras. Neabejoju, kad rasime ir kitų puikių erdvių. Norisi paskatinti vaikus ar anūkus atsivesti savo giminės senolius, kuriems tokie koncertai savo ruožtu nieko nekainuotų, į mūsų koncertus. Taip pat ir repertuarą norėtume pritaikyti specialiai jiems – daugiau atlikti jų jaunystės kūrinių.“

„Subtilu-Z“ muziką rudenį išgirsti turės galimybę ir įvairių Lietuvos muzikos mokyklų auklėtiniai, nes instrumentininkų grupė jau suplanavo edukacinę iniciatyvą „Pabūk mūsų kailyje“. „Pradėti ketiname nuo mokslo metų pradžios. Muzikos mokyklų auklėtiniams norime ne tik papasakoti apie profesionalų muzikavimą, bet ir muzikuoti – ne tik jiems, bet ir kartu su jais. Ketiname pasirinkti jų repertuarui būdingus kūrinius ir atlikti drauge. Vaikams tai paprastai būna smagi ir įkvepianti patirtis, kurią jie labai vertina“, – kalbėjo P.Velikis. 

Daug didžiuosiuose miestuose bei užsienyje koncertuojantys vaikinai neslėpė, kad abi šios iniciatyvos – galimybė išvažiuoti iš didžiųjų miestų, kurių publika nestokoja renginių: „Žinome, kad regionuose, mažesniuose miesteliuose koncertai ir įvairūs pasirodymai labai laukiami, šiltai ir jautriai sutinkami. Gal ir negalėčiau tokios veiklos vadinti mūsų misija ar pašaukimu, bet mums ji tikrai labai svarbi, matome jos prasmę.“

„Man labai patinka posakis – jei žmogus žmogui žmogus, tai ir žmogus žmogui žmogus. Todėl žinome, kad turime duoti ir dovanoti tai, ką galime – savo muziką. Tada visa veikla įgauna papildomos prasmės ir krūvio“, – apibendrino artimiausiam koncertui „Piano.lt“ vasaros terasoje besirengiantis „Subtilu-Z“ akordeonininkas Povilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.