M. K. Čiurlionio jubiliejinių renginių ciklą papildys šokiai

Mikalojaus Konstantino Čiurlionio jubiliejaus metais Lietuvoje surengtas renginių ciklas artėja prie pabaigos.  Vakaras „M.K.Čiurlionis įkvepia kurti“, kuris ketvirtadienį vyks Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus kiemelyje, kartu bus ir išskirtinis vasaros pabaigtuvių renginys. Jame specialiai M.K.Čiurlionio asmenybei skirtą programą parodys studija „Šokių bunkeris“ (choreografas Marius Paplauskas). Tai bus premjera ir vienintelė galimybė išvyksti unikalų šokių projektą jaukioje, laisvoje, demokratiškoje muziejaus kiemelio aplinkoje.

Studija „Šokių bunkeris“ naują programą parodys Nacionalinio M.K.Čiurlionio muziejaus kieme.
Studija „Šokių bunkeris“ naują programą parodys Nacionalinio M.K.Čiurlionio muziejaus kieme.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 12:55 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:42 AM

Bemaž trečius metus į gatvės šokį šešių metrų požemyje  besigilinantys „Šokių bunkerio“ šokėjai jau spėjo išugdyti savo supratimą apie judėjimą, jo principus ir vaizduotės galimybes. Jie kuria originalius spektaklius bei koncertinius pasirodymus.

„Bunkeriečiai“, kaip skelbiama muziejaus pranešime, šokyje pirmiausia gilinasi į smulkias detales ir tik jas atradę kuria visumą. Taip bus ir per naująjį šokėjų pasirodymą. M.K.Čiurlionis įkvėpė pasižvalgyti po šio kompozitoriaus ir dailininko gyvenimą bei kūrybą, pritaikyti tai prie modernaus šokio bei savo gyvenimo patirties.

Šoks Akvilė Petniūnaitė, Greta Krylovaitė, Milda Ambrožaitė, Inga Praškevičiūtė, Evita Mikalkėnaitė, Gustė Guričinaitė, Ananda Buraitytė, Gabrielė Emily Aidulis.

Vakaro programoje šokėjas keis gerai žinoma grupė „Šalutinis efektas“, originalus Ingridos Spalinskaitės-Kurienės (koncertinės kanklės) ir Justės Sakalytės (saksofonas, vokalas, klavišinis instrumentas, skudučiai) duetas. Grupė atlieka savo kūrybos muziką, aranžuotas lietuvių tautos melodijas ir mėgstamų atlikėjų kūrinius. Šiame koncerte muzikių įkvėpimo šaltiniu taps ir M.K.Čiurlionio kūryba, o duetą papildys kontrabosininkas Gintaras Eidukaitis.

Kaip jau įprasta M.K.Čiurlionio atminimui skirto ciklo renginiuose, vienas iš Kauno restoranų vakaro svečiams pasiūlys naujų „Čiurlioniško meniu“ patiekalų.

Renginių ciklas „Čiurlionis įkvepia“ prasidėjo gegužės viduryje ir baigsis rugsėjo 24-ąją. Renginius, skirtus M.K.Čiurlionio gimimo 140-osioms metinėms, organizuoja Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus. Per specialias programas, kurios vyksta kieme šalia M.K.Čiurlionio galerijos, pristatoma įvairiausia muzika (rokas, džiazas, avangardas), naujos technologijos, originali edukacija, kūrybinės idėjos, nematytų Čiurlionio darbų projekcijos bei kita, kas suteikia galimybę pažinti šmaikštų, išradingą, žaismingą M.K.Čiurlionį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?