Šiaulių garbės piliečio titulas – maestro Virgilijui Noreikai

Šiaulių miesto garbės piliečių būrį turėtų papildyti garsus maestro Virgilijus Noreika. Šį rugsėjį 80-ąjį gimtadienį švęsiančio operos solisto, pedagogo kandidatūrą atrinko Garbės piliečio vardo suteikimo komisija.

Operos solistas maestro V.Noreika šį rugsėjį turėtų tapti 38-uoju Šiaulių garbės piliečiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Operos solistas maestro V.Noreika šį rugsėjį turėtų tapti 38-uoju Šiaulių garbės piliečiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 21, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:56 PM

Profesorius V.Noreika buvo vienas iš penkių kandidatų. Šiauliečiai garbės piliečio regalijas suteikti dar siūlė pasipriešinimo sovietiniam režimui veikėjui Mečislovui Jurevičiui, muziejininkei Vandai Kavaliauskienei, lietuvybės puoselėtojai Izolinai Lingienei ir Nepriklausomybės Akto signatarui Romualdui Ozolui.

Vieno garsiausių Lietuvos operos solistų V.Noreikos kandidatūra komisijai buvo teikta jau ketvirtąjį kartą. Šįsyk už šį iškilų menininką pasisakė didžioji dauguma iš 15 komisijos narių – neprireikė net antrojo rinkimų turo.

„Garbės piliečio vardo verti visi kandidatai, bet mes renkame tik vieną. Džiaugiuosi, kad komisijos nariai pasirinko būtent V.Noreiką, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas. – Tikiuosi, kad miesto taryba pritars šiai kandidatūrai“.

Po posėdžio miesto meras paskambino ir pasveikino maestro. „Profesorius V.Noreika apsidžiaugė šia žinia. Iškilus menininkas pažadėjo dalyvauti visuose renginiuose, kuriuose tik bus reikalingas“, – sakė meras A.Visockas.

Šiauliai turi nemenką miesto garbės piliečių būrį – V.Noreika turėtų tapti 38-uoju. Garbės piliečiui regalijos įteikiamos per Šiaulių gimtadienį, kurį miestas švenčia rugsėjo 11-12 d. Maestro V.Noreika gimė 1935 m. rugsėjo 22 d. Šiauliuose, o po dešimtmečio persikėlė gyventi į sostinę. Lietuvos konservatoriją baigęs operos solistas kūrė vaidmenis garsiausiose pasaulio scenose, užaugino didžiulį būrį mokinių.

Didžiulę apdovanojimų puokštę per karjerą pelniusiam menininkui prieš penkerius metus už aukščiausią vokalinį meistriškumą ir neblėstantį talentą buvo įteikta ir Lietuvos nacionalinė meno ir kultūros premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.