Kristupo vasaros festivalis baigiasi spalvingai

Vasara artėja į pabaigą, baigiasi ir Kristupo vasaros festivalis. Tačiau likusioms rugpjūčio dienoms jis dar turi parengęs keletą ir rimtų, ir žaismingesnių koncertų, tarp jų – scenoje po atviru dangumi.

J.Arlauskaitė-Jazzu – fatališka moteris, jautri kūrėja, jausminga atlikėja.
J.Arlauskaitė-Jazzu – fatališka moteris, jautri kūrėja, jausminga atlikėja.
Pianistė G.Rimkutė savo rečitalį pavadino „Muzika ir meditacija“.
Pianistė G.Rimkutė savo rečitalį pavadino „Muzika ir meditacija“.
Daugiau nuotraukų (2)

Eleonora Bačytė („Sostinė“)

Aug 22, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:21 PM

Turtinga Kristupo vasaros festivalio programa sudaryta taip, kad jis susideda tarsi iš kelių mažesnių festivaliukų. Tai ir Naktiniai fortepijono rečitaliai, ir Sakralinės muzikos valandos, ir Kristupo iškylos Vilniaus universiteto Botanikos sode.

Šį savaitgalį ir ateinančią savaitę festivalio rengėjai kvies į baigiamuosius koncertus.

Sielos terapijos valanda

Rugpjūčio 22 d. Šv.Kotrynos bažnyčioje fortepijono vakarų ciklą užbaigs pianistės Gabijos Rimkutės rečitalis „Muzika ir meditacija“.

Vis greitėjantis gyvenimo tempas daugelį mūsų skatina domėtis įvairia dvasine praktika.

Vieni skaito literatūrą, kiti lankosi bažnyčioje, treti praktikuoja jogą, o kai kurie atsakymų į egzistencinius klausimus ieško dailėje.

Pianistė G.Rimkutė įsitikinusi, kad šiuolaikinio menininko misija – suteikti klausytojams dvasinio peno. Todėl neatsitiktinai vakaro programai pasirinko kompozitorius, savo muzika paliečiančius esminius gyvenimo klausimus: žmogaus egzistencijos prasmę, būties laikinumą amžinybės akivaizdoje.

Pasak pianistės, visi kūriniai vienaip ar kitaip susiję su sielos terapija, todėl koncerte kiekvienas būtinai atras ką nors artima sau iš Arvo Parto, Alvido Remesos, Mykolo Natalevičiaus, Hanso Otte’s, Olivier Messiaeno kūrybos.

Gerbėjų lauks Jazzu

„Piano.lt“ vasaros terasoje rugpjūčio 25-ąją, ko gero, bus ankšta. Mat čia numatytas daug gerbėjų turinčios atlikėjos Justės Arlauskaitės-Jazzu akustinis koncertas „Jaukiai ir jausmingai“.

Klavišiniais jai pritars Kęstutis Pavalkis.

Fatališka moteris ryškiai raudonomis lūpomis, jautri kūrėja, jausminga atlikėja. Ko gero, daugiau užuominų nereikia, kad iš karto pasakytumėte, jog kalbame apie populiariausią Lietuvos dainininkę – Jazzu.

Kristupo festivalio klausytojus ji pakvies į jaukų ir jausmingą vakarą, kuriame dalysis savo mėgstamiausiais, kurti ir dainuoti įkvepiančiais kūriniais puikios akustikos sename vienuolyno kieme.

„Viento“ – tai vėjas

Paskutinis Kristupo vasaros festivalio stabtelėjimas „Piano.lt“ terasoje – rugpjūčio 28-ąją. Čia bus pristatytas Eduardo Gimenezo ir Leono Somovo albumas „Viento“.

Projektai, su kuriais dirba prodiuseris, elektroninės muzikos kūrėjas L.Somovas, atrodo, iš anksto pasmerkti sėkmei.

Tuo neabejoja ir tango virtuozas E.Gimenezas, patikėjęs jam naująjį savo albumą „Viento“.

„Viento – tai vėjas. Antgamtiška energija, kartais pakeičianti mūsų kryptį, kad pradėtume viską iš naujo. Man labai patinka šis pavadinimas – jis daug ką simbolizuoja.

Seniai norėjau dirbti su Leonu, žavėjausi jo kūryba. Po kruopštaus bendro darbo melodijos skamba labai stipriai ir giliai“, – džiaugėsi E.Gimenezas.

Rugpjūčio 28-ąją reikia tikėtis išskirtinio skambesio vakaro, kupino įelektrinto tango atgarsių.

G.Rimkutės fortepijono rečitalis „Muzika ir meditacija“. Rugpjūčio 22 d. 21 val. Šv.Kotrynos bažnyčia. Bilietų kaina – 8–12 Eur.

J.Arlauskaitės-Jazzu akustinis koncertas „Jaukiai ir jausmingai“. Rugpjūčio 25 d. 19 val. Bilietų kaina – 10–24 Eur.

E.Gimenezo ir L.Somovo albumo „Viento“ pristatymas. Rugpjūčio 28 d. 19 val. Bilietų kaina – 10–24 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.