Lietuvio pasaulinė premjera skambės Ciuricho „Tonhalle“

Rugsėjo 12 d. lietuvių kompozitorius Gediminas Gelgotas pristatys savo naują simfoninį kūrinį „Mountains. Waters. (Freedom)“ vienoje žymiausių Europos salių Ciuricho „Tonhalle“. Premjerą atliks Baltijos jaunimo filharmonijos orkestras, diriguojamas Kristjano Järvi.

Kompozitorius G.Gelgotas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kompozitorius G.Gelgotas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 4:16 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 3:44 AM

Naująja kompozicija 29 metų menininkas tęsia savo tarpžanrinius eksperimentus jungdamas akademinę muziką su populiariąja kultūra. Būtent noras būti suprastam publikos, neužsidaryti elitinio meno izoliatoriuje suvedė kompozitorių su žymios estų dinastijos atstovu, JAV dirigentu K.Järviu. Jis, kaip ir G.Gelgotas, mėgsta akademinės ir populiariosios kūrybos lydinius, pabrėžia ritminį muzikos pradą.

Sausį Leipcigo „Gewandhaus“ salėje su MDR simfoniniu orkestru (Vokietija), birželį – Vilniaus festivalyje su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu atliktą G.Gelgoto kūrinį „Extracultural“ estų garsenybė pavadino vienu geriausių pastaruoju metu parašytų kūrinių. K.Järvi daug kartų dirigavo Vakaruose ir Gedimino „Never Ignore the Cosmic Ocean“.

„Mes gyvename puikioje eroje, kai skirtingi muzikos žanrai vėl susiliejo į visumą. Gediminas taip pat savo kūryboje remiasi į visų rūšių popmuziką. Tai nuostabu“, – žavėjosi lietuvio kūryba dirigentas.

Naująjį kūrinį G.Gelgotui užsakė Šveicarijos „Orpheum“ fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.