Koncertų cikle „Artistico“ – vasaros pabaigos staigmena

Nuo sustyguoto baroko polifonijos pynių iki Lotynų Amerikos šokių muzikos aistros verpetų. Platų klasikinės muzikos spektrą apimančią programą koncertų ciklo „Artistico“ dalyviai rugpjūčio 29-31 dienomis pristatys Dusetose, Trakų Vokėje ir Biržuose. Būrys talentingų atlikėjų smuiko, alto, violončelės, kontraboso ir fortepijono garsais sužavės net išrankiausią klasikinės muzikos gerbėją.

Dusetose, Trakų Vokėje ir Biržuose scenoje pasirodys, visų pamėgtus klasikinės muzikos opusus grieš ir skambins net 11 atlikėjų.
Dusetose, Trakų Vokėje ir Biržuose scenoje pasirodys, visų pamėgtus klasikinės muzikos opusus grieš ir skambins net 11 atlikėjų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2015, 2:29 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:51 AM

Koncertų ciklo sumanytojai bei meno vadovai, VšĮ „Ars Lituanica“ įkūrėjai smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Glebas Pyšniakas sakė, kad jaunieji muzikai ankstesniuose ciklo „Artistico“ koncertuose jau spėjo užburti melomanus. „Pilnos koncertų salės ir klausytojų komplimentai muzikantams dar sykį įrodo, kokius talentingus atlikėjus užaugino Lietuva“, – džiaugėsi rengėjai.

Dusetose, Trakų Vokėje ir Biržuose scenoje pasirodys, visų pamėgtus klasikinės muzikos opusus grieš ir skambins net 11 atlikėjų: Danielė Brekytė (smuikas), Konradas Levickis (smuikas), Marija Pranskutė (smuikas), Laura Staponkutė (smuikas), Kristina Anusevičiūtė (altas), Barbora Butvydaitė (altas), Ignas Bazaras (violončelė), Deividas Dumčius (violončelė), Samanta Ignatjeva (kontrabosas), Lauryna Lankutytė (fortepijonas), Gabija Maknavičiūtė (fortepijonas).

Rugpjūčio 29-31 d. vyksiantys koncertai pažymės ciklo „Artistico“ vasaros sezono pabaigą. „Iki šiol atlikėjai griežė ir skambino solo ar su fortepijono pritarimu. Tačiau trijuose vasaros pabaigos koncertuose visi atlikėjai susijungs į vieną didelį ansamblį. Klausytojams tai bus maloni muzikinė staigmena“, – koncertų išskirtinumą pabrėžė D.Dėdinskaitė ir G.Pyšniakas.

Visi projekto „Artistico“ dalyviai pasirodys ne tik vasaros koncertų cikle, bet ir didžiajame rudens turnė Birštono kurhauze, Kauno filharmonijoje, Lietuvos nacionalinės filharmonijos rengiamame koncerte Vilniuje bei Klaipėdos koncertų salėje.

Profesinius įgūdžius jaunieji talentai tobulins meistriškumo kursuose, kuriuos ves į Lietuvą atvyksiantys pasaulinio garso atlikėjai iš Austrijos – smuikininkai prof. Christianas Altenburgeris, prof. Johannesas Meisslis ir šveicarų altininkas prof. Christophas Schilleris.

Į vieną ansamblį susijungsiantys koncertų ciklo „Artistico“ pažibos atliks Johanno Sebastiano Bacho, Felixo Mendelssohno, Gustavo Mahlerio, Astoro Piazzollos ir kitų kompozitorių kompozicijas.

„Artistico koncertai. Rugpjūčio 29 d. 18 val.  Dusetų dailės galerija. 

Rugpjūčio 30 d. 16 val. Trakų Vokės dvaro sodyba.

Rugpjūčio 31 d. 17 val. 30 min. Biržų pilies rūmų menė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.