Kur tango vėjas nuneš Eduardo Gimenezą?

Lotynų Amerikos kultūros ambasadoriumi Lietuvoje tituluojamas tango muzikantas, dainininkas ir šokėjas Eduardo Gimenezas buvo pasitraukęs kuriam laikui iš gerbėjų akiračio, o dabar grįžta į sceną pristatyti naujo albumo „Viento“, pranašaujančio menininko kūrybos permainas.

Albumas „Viento“ suvedė tango atlikėją E.Gimenezą ir elektroninės muzikos kūrėją L.Somovą.
Albumas „Viento“ suvedė tango atlikėją E.Gimenezą ir elektroninės muzikos kūrėją L.Somovą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-28 13:08, atnaujinta 2017-10-18 12:20

„Šio albumo pavadinimas labai simboliškas. „Viento“ – tai vėjas, antgamtiška energija, kuri kartais priverčia ir mus pakeisti kryptį, pradėti gyvenimą iš naujo. Vėjo jėga juntama ir šiame albume“, – pasakojo atlikėjas.

Nuo pat atvykimo į Lietuvą studijuoti dainavimo Muzikos ir teatro akademijoje E.Gimenezas tapo tango judėjimo šalyje pradininku ir siela. Tango aistrą jis atsivežė iš savo gimtojo Las Piedraso miesto Urugvajuje, kuris davė pasauliui šio žanro grandus Jorge Rivero, Eduardo Gilardoni, Julio Sosą.

Urugvajietis įsteigė Vilniuje pirmąją Baltijos šalyse Tango akademiją, pradėjo rengti Baltijos tango festivalius ir Lotynų Amerikos šokių bei gastronomijos dienas, pasaulinių tango žvaigždžių pasirodymus.

E.Gimenezo pastangomis Lietuvoje atsirado įvairaus stiliaus tango grupių. Su savo įkurtu kvintetu „Tangueda“ (vėliau virtusiu kvartetu „4 Tango“) jis laimėjo pirmąją vietą solinio dainavimo kategorijoje ir šeštą – ansamblio kategorijoje Pasauliniame Astoro Piazzollos tango konkurse Italijoje.

2001 metais Eduardo su Jurgiu Didžiuliu įkūrė Lotynų Amerikos muzikos grupę „Latin Power“, tapusią Lietuvos muzikos pasaulio sensacija. Dar vienas jo suburtas kolektyvas „Percanta“ pirmasis Lietuvoje ėmė jungti scenoje tango ir moderniojo šokio estetiką. E.Gimenezas prisidėjo ir prie elektroninio tango projekto „Tango gatos“ atsiradimo, sukūrė įdomių teatrinių projektų ir tango šou.

Šio menininko kaip tango specialisto kompetencija vertinama ne tik Lietuvoje. Jis veda tango seminarus Estijoje, Latvijoje ir Rusijoje, dalyvavo tango festivaliuose Serbijoje, Suomijoje, JAV, Vokietijoje, yra visada laukiamas Urugvajaus tango klubuose.

Kai kuriems gerbėjams Eduardo – vienas geriausių tango dainininkų pasaulyje. Galbūt naujasis atlikėjo albumas tuo įtikins platesnę auditoriją, mat šis leidinys E.Gimenezą suvedė su prodiuseriu ir elektroninės muzikos kūrėju Leonu Somovu. Sakoma, kad projektai, prie kurių prisiliečia L.Somovas, pasmerkti sėkmei.

„Seniai norėjau dirbti su Leonu, žavėjausi jo kūryba. Mūsų bendro kruopštaus darbo rezultatas – įspūdingas“, – džiaugėsi dainininkas.

Pradėjęs muzikinę karjerą metalo grupėje prieš daugiau kaip dešimtmetį L.Somovas šiandien reiškiasi įvairiausių krypčių projektuose. Jis muzikuoja su Jurga Šeduikyte, Juste Arlauskaite-Jazzu, Petru Geniušu ir daugeliu kitų muzikos garsenybių, dalyvauja šiuolaikinio šokio projektuose, kuria muziką Eimunto Nekrošiaus ir Gyčio Ivanausko teatro spektakliams.  Kristupo vasaros festivalis kviečia patirti, ką gali drauge nuveikti tango ir elektronikos aistruoliai.

Albumo „Viento“ pristatymas. E.Gimenezas (kompozicijos, vokalas), L.Somovas (elektronika, aranžuotės). Originalios kompozicijos „Viento“, „Puñal de Sol“, „Esta Noche“, „Hombres de Blanco“ ir kitos. Rugpjūčio 28 d.19 val. „Piano.lt“ vasaros terasa (Trakų g. 9/1, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.