Vilniaus kamerinis teatras pasakas seka ir suaugusiems žiūrovams

Pirmasis tik pradėjusio gyvuoti Vilniaus kamerinio teatro (VKT) spektaklis visai šeimai buvo „Plėšikas Hocenplocas“ pagal Otfriedo Preusslerio apysaką. Teatras rugsėjo 6 d. juo atveria 5-ąjį sezoną.

Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Scena iš spektaklio „Plėšikas Hocenplocas“.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Aug 28, 2015, 1:57 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:05 PM

Didelio populiarumo susilaukusi nuotykinė istorija apie simpatišką plėšiką ir neišskiriamus draugus Kaspariuką ir Zepuką VKT scenoje atgyja naujais įvaizdžiais. Spektaklį režisavo Evaldas Jaras, turintis savitą humorą.

Spektaklyje „Plėšikas Hocenplocas“ tas humoras dvisluoksnis. Jis primena senąją animaciją, kai mažieji žiūrovai juokiasi iš vienų scenų, o suaugusieji iš kitų, arba dalykuose, iš kurių vaikai kvatoja, tėvai įžvelgia socialines ar net filosofines prasmes.

VKT žada ir vyresnius, ir mažuosius žiūrovus įtraukti į įvykių kupiną istoriją apie nenaudėlį Hocenplocą, kuris pagrobė močiutės branginamą kavos malūnėlį. Į nuotykį įsivelia galingas ir piktas burtininkas Petrozilijus.

Šmaikščiame, gyvybingame spektaklyje skambės šviesaus atminimo aktoriaus ir bardo Sauliaus Mykolaičio dainos. Spektaklyje vaidina Tadas Gudaitis, Zigmantas V.Baranauskas, Paulius Valaskevičius, Laurynas Cirulis, Indrė Jaraitė ir Vaiva Markelytė.

Rugsėjį teatras keliaus po Lietuvą su Vilniaus publikos jau pamiltais spektakliais vyresnei auditorijai. Tarp jų – režisieriaus Rolando Boravskio „Pogrindžio komedija“ pagal Christo Boičevo pjesę apie šokiruojantį paprasto žmogelio susidūrimą su milžiniška pinigų suma. Komedijoje pinasi tokie groteskiniai įvykiai, kad juos savo fantastiniais šuoliais galima būtų palyginti su „Alisos Stebuklų šalyje“ stiliumi.

O spalio mėnesį numatoma režisieriaus E.Jaro premjera „Nuogas karalius“ pagal Jevgenijaus Švarco pjesę. Rusų dramaturgas ją kūrė remdamasis Hanso Christiano Anderseno pasaka. Rašytojas manė, kad pasaka diktatūros laikais gali apsaugoti kūrybą nuo cenzorių nagų. Ironiška, tačiau kūrinys buvo draustas, o viešojoje erdvėje pasirodė tik po autoriaus mirties.

Taigi VKT toliau palaiko glaudų ryšį su pasakomis ir spektakliuose suaugusiems. Šis magiškas žanras turi išskirtinių galių: jis padeda žiūrovams atsipalaiduoti ir publiką, tarsi paveiktą hipnozės, nejučiomis įtraukia į tiesos paieškas. Tokia pasakos paskirtis nuo pat žmonijos gyvavimo pradžios – joje lieka užkoduota išmintis ir egzistencijos klausimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.