Europos žydų kultūros diena. Proga pažinti paveldą ir tradicijas

Europos žydų kultūros dienos renginiai rugsėjo 6 dieną visoje Lietuvoje kvies prisiminti ir gilintis į žydiškojo paveldo ir tradicijų turtingumą.

Europos žydų kultūros dienos renginiai vyks ir Kauno sinagogoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Europos žydų kultūros dienos renginiai vyks ir Kauno sinagogoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Aug 29, 2015, 12:58 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:54 AM

Sostinėje vyks pažintiniai pasivaikščiojimai po Vilniuje tarpukariu veikusių žydų spaustuvių ir leidyklų vietas, diskusijos „Lietuvos žydų istorija ir paveldas: išsaugojimo ir studijavimo sėkmės ir klaidos“, „Dialogai apie lietuvių ir žydų kultūros praeitį ir dabartį“. Vilniaus choralinės sinagogos kantorius Š. Jatomas atliks kantorinį dainavimą, koncertuos žydų dainų ir šokių ansamblis „Fajerlach“.

Taip pat bus galima sudalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, paskaitoje „Sinagoga ir jos simboliai – raktas į pagrindines Judaizmo vertybes“, kuri vyks Vilniaus choralinėje sinagogoje, ekskursijoje Vilniaus universiteto herbariume „Panerių kalvų pasakojimai: prof. Jokūbas Movšovičius ir Lietuvos floros tyrimai tarpukaryje“, rašoma spaudos pranešime.

Kaune vyks ekskursija autobusu „Vilijampolės tiltu į praeitį – tolimą ir nelabai“, apžvalginė ekskursija Kauno choralinėje sinagogoje, edukacinis renginys apie žydų karių, dalyvavusių Nepriklausomybės kovose, sąjungą bei paskaita „Nuo lietuvių tautosakos vertimų iki Izraelio tautinės poetės: Lejos Goldberg kelias“.

Šią dieną renginiai organizuojami ir kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė ir Žiežmarių kultūros centras organizuoja seminarą „Žiežmarių žydų paveldas – tiltas iš praeities į ateitį“, kuriame bus skaitomi pranešimai apie Žiežmarių žydų bendruomenę, Žiežmarių urbanistikos ir architektūros paveldą, išskirtinis dėmesys bus skirtas Žiežmarių sinagogai.

Renginiai taip pat vyks Kauno rajone, Panevėžyje, Šiauliuose, Kalvarijoje, Jonavoje, Kėdainiuose, Radviliškyje, Rokiškyje, Švėkšnoje ir Telšiuose.

Visi renginiai yra nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.