„Bohemiečių“ „VCO Rock“ skambėjo Vokietijoje

Duisburge (Vokietija),

L.Pautienius programoje „VCO ROCK“.<br>M.Aleksos nuotr.
L.Pautienius programoje „VCO ROCK“.<br>M.Aleksos nuotr.
L.Pautienius programoje „VCO ROCK“.<br>M.Aleksos nuotr.
L.Pautienius programoje „VCO ROCK“.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 31, 2015, 9:02 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 5:57 AM

Prieš dvejus metus legendiniuose Vilniaus sporto rūmuose nugriaudėjęs „VCO Rock“ renginys pristatė roko stiliumi perkurtas populiariausias operų arijas. Vėliau visa muzikinė programa, kurios vadovu tapo Tomas Varnagiris, buvo išleista DVD bei CD plokštelių pavidalu. L.Pautienius, taip pat dalyvavęs šiame projekte, grįždamas į Vokietiją parsivežė ne tik gaivius įspūdžius, bet ir kompaktinę plokštelę. Ją išgirdęs teatro vadovas buvo sužavėtas ir nusprendė būtinai atrasti galimybę šiam projektui pasirodyti ir jų krašte.

2015-ieji – Vilniaus ir Duisburgo miestų partnerystės 30-mečio metai. Pasinaudoję šia proga Vokietijos ir Lietuvos menininkai atrado galimybę surengti išskirtinį pasirodymą. Todėl šį kartą koncerte skambėjusias klasikines italų ir prancūzų operų arijas vainikavo išskirtiniai svečiai – T.Varnagiris su grupe, roko skambesiu atgaivinę klasikos kūrinius. Arijas atliko ne tik L.Pautienius – eksperimentams pasiryžo ir jo kolegos iš teatro Vokietijoje.

Koncerto finale nuskambėjo keturi „VCO Rock“ kūriniai. Kartu su Laimonu į sceną lipo sopranas Luiza Fatyol ir baritonas Bogdanas Baciu (Rumunija). Na, o finalinėje vakaro arijoje „Va. Toska“ į roko muziką įsiliejo ir Duisburgo filharmonijos orkestras, vadovaujamas dirigento Giuliano Bettos (Italija), bei visas operos teatro choras.

Paklaustas, kaip kolegoms sekėsi atlikti „VCO Rock“ kūrinius, L.Pautienius nedelsdamas atsakė, jog visi tiesiog „kaifavo“. Pasirodo, jog ne tik teatro vadovas, bet ir solistai jau ne kartą klausėsi šių kūrinių ir nekantriai laukė progos išbandyti savo jėgas juos atliekant.

VCO meno vadovė režisierė Dalia Ibelhauptaitė neslėpė džiaugsmo, kad teatro projektai pripažįstami užsienyje. „Žinojome, kad artimiausiu metu „VCO Rock“ Lietuvoje pakartoti nepavyks, ir štai – Vokietija! Taip, Laimonas tapo tikru projekto ambasadoriumi – ne veltui jis yra ir vienas Vilnius City Operos valdybos narių“, – šmaikštavo D.Ibelhauptaitė.

Artimiausi susitikimai Vilniuje su VCO – jau spalio 22-25 dienomis Kongresų rūmuose. Čia į sceną grįžta spektaklis – „Trubadūras“, kuriame bus galima išvysti ir L.Pautienių, atliekantį grafo di Lunos vaidmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.