Estai gyvajai legendai pastatė keistą paminklą

Estijos miestelio Rakverės aikštėje stovi berniuko su dviračiu skulptūra. Atsitiktiniai užklydėliai niekada neatspėtų, ką ji vaizduoja. Taip estai įamžino savo žymiausiojo tautiečio kompozitoriaus Arvo Pärto lemtingąjį gyvenimo etapą, galbūt pavertusį jį tuo, kas šiandien yra – garsiausiu gyvuoju pasaulio kompozitoriumi.

A.Pärto akistata su vaikyste Rakverėje.<br>„Estonian world“ nuotr.
A.Pärto akistata su vaikyste Rakverėje.<br>„Estonian world“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-14 11:51, atnaujinta 2017-10-15 23:05

Kuo čia dėtas dviratis? A.Pärtas užaugo Rakverėje. Jo vaikystės metais kiekvieną penktadienį miestelio aikštėje iš garsiakalbių prie pašto sklisdavo klasikos koncertų, kuriuos transliuodavo radijas, muzika. Mokinukas A.Pärtas sėsdavo ant dviračio ir sukdavo ratus po aikštę tol, kol muzika nutildavo. Taip prasidėjo jo kelionė į magišką garsų pasaulį.

Rugsėjo 11-ąją kompozitorius atšventė savo 80-metį. Jubiliejus jau nuo metų pradžios minimas A.Pärto kūrinių koncertais Europoje ir Amerikoje, jam skirtų filmų premjeromis ir kitais renginiais. Maestro pelnė ne vieną apdovanojimą. Tačiau kažin ar kuri dovana jam buvo mielesnė už berniuką su dviračiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.