Teatro sąjungoje – jaunieji Kauno solistai

Teatro sąjunga rugsėjo 28-ąją pradeda rudens renginių sezoną.  Pirmadienio vakarą publika susitiks su Kauno valstybinio

Jaunieji Kauno muzikinio teatro soslistai (iš kairės) I.Kažėmekaitė, A.Apšega ir I.Goleckytė kincertuos Vilniuje, Lietuvos teatro sąjungoje.
Jaunieji Kauno muzikinio teatro soslistai (iš kairės) I.Kažėmekaitė, A.Apšega ir I.Goleckytė kincertuos Vilniuje, Lietuvos teatro sąjungoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-23 18:49, atnaujinta 2017-10-14 07:10

Neseniai muzikinėje scenoje įsitvirtinę dainininkai jau skina laurus ir žavi Kauno publiką įspūdingais vaidmenimis. Programoje skambės arijos iš įvairaus meto operų. Vakarą ves ir solistams akompanuos VDU Muzikos akademijos kamerinio dainavimo dėstytoja pianistė doc. Audronė Eitmanavičiūtė.

Praėjusiais metais trys jauni, talentingi, tarptautiniuose konkursuose pripažinimą pelnę atlikėjai buvo priimti į Kauno valstybinį muzikinį teatrą. Kauno scenoje solistai jau buvo sukūrę po keletą vaidmenų – tai padėjo jiems sklandžiai įsilieti į muzikinio teatro trupę.

Bene daugiausia sceninės patirties iš naujosios trijulės turi A.Apšega. Prieš penkerius metus televizijos žiūrovai galėjo jį išvysti muzikiniame projekte „Triumfo arka“. Tuo metu vienu favoritų laikytas baritonas sužavėjo komisiją ne tik savo balso galimybėmis, bet ir charizmatiška asmenybe. Dabar Andriaus kūrybinėje biografijoje – daugiau nei 10 vaidmenų teatre ir daugybė diplomų, padėkos raštų, taip pat prizų iš tarptautinių konkursų visame pasaulyje.

I.Goleckytė ir I.Kažemėkaitė taip pat turi kuo didžiuotis – neseniai pelnyti įvairių konkursų laureatų vardai, stažuotės užsienio šalyse pas garsius vokalo mokytojus suteikia pasitikėjimo ir noro gilintis į atlikimo meno subtilybes.

Muzika – tai mano gyvenimo būdas. Neįsivaizduoju savo gyvenimo kitaip. Pagalvojusi apie tai, ką galėčiau veikti be atlikėjos darbo, kas kartą suprantu, kad mano mintys yra tik apie muziką“,  – sakė sopranas I.Kažemėkaitė.

Kiekvieną kartą lipdami į sceną, solistai siekia išgyventi kūrybos džiaugsmą ir dovanoti žiūrovams neužmirštamų emocijų.

Tolesnėje Teatro sąjungos rudens programoje numatyti susitikimai su Andriumi Bialobžeskiu, Dainiumi Gavenoniu, Giedriumi Savicku ir kitais garsiais Lietuvos aktoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.