Klaipėdos lėlių teatre – įkvepiantis „Coliukės“ spektaklis

Pirmąjį spalio savaitgalį

Scena iš spektaklio „Coliukė“.
Scena iš spektaklio „Coliukė“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2015, 4:17 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 6:42 PM

„Coliukę“ režisuoja Donatas Savickis, kuris praėjusį sezoną Klaipėdos lėlių teatre sukūrė lėlių spektaklių kūdikiams trilogiją „Sapnų pasakėlės“.

„Šįsyk norėjau atgaivinti scenoje kokią nors gražią, klasikinę savo vaikystės pasaką. Tad atsiverčiau H.Ch.Anderseno pasakas ir, skaitydamas jas iš naujo, sustojau ties „Coliuke“. Man ji – vienas gražiausių, jautriausių ir labiausiai įsiminusių vaikystės kūrinių. „Coliukė“ – tai istorija apie vienatvę, gyvenimo išbandymus, laimės paieškas. Visi mes tai patiriame“, – apie pasakos universalumą kalbėjo režisierius D.Savickis.

D.Savickis spektaklius kuria drauge su savo žmona dailininke Angelina Furmaniuk-Savickiene, šviesų dailininku Tomu Zinkumi, aktoriais Monika Mikalauskaite ir Vytautu Kairiu.

Kūrybinės spektaklio formos paieškos menininkams padiktavo klasikinę marionečių spektaklio formą. „Coliukės trapumui išreikšti norėjosi tūrio. Taip atsirado iš modelino nulipdytos lėlės, kurias aktoriai valdo vielutėmis“, – sakė D.Savickis.

Coliukės vaidmenį spektaklyje režisierius patikėjo lėlių teatro specialybės Klaipėdos menų akademijoje studentei M.Mikalauskaitei, kuri vaidino ir „Sapnų pasakėlėse“.

M.Mikalauskaitės nuomone, „Coliukė“ – labai reikalinga pasaka šiuolaikiniam vaikui, teigianti tikrąsias vertybes. „Tai pasaka apie vienišumą. Man atrodo, kad dabar daugelis vaikų yra labai vieniši, nors to nepasako. Tas vienišumas yra labai skaudus ne tik vaikui, bet ir jo tėvams“, – samprotavo Coliukės vaidmens kūrėja.

„Coliukė, kaip ir daugelis mūsų, gyvena taip, kaip likimas ją neša. Daug kas nori ja pasinaudoti ir likimas jai yra nuožmus, tačiau kaip po nakties ateina rytas, taip ir šiame spektaklyje iškentėjusi likimo smūgius Coliukė atranda savo kelią į laimę. Manau, kad šis spektaklis yra įkvepiantis, ir man tai yra labai svarbu. Aš manau, kad teatro paskirtis ir yra įkvėpti žiūrovus“, – papildė aktorius V.Kairys, kuris spektaklyje įgarsina bei atgaivina daugumą spektaklio personažų – kuria pasaulį aplink Coliukę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.