„Bohemiečių“ eksperimentas: personažai įsiskverbė tarp studentų

Kas gali eilinę studijų dieną paversti įsimintina? Naujos žinios, nauji dėstytojai, netikėti atradimai ar auditorijoje apsilankę spektaklio personažai! Artėjant spalio 22-25 d. „Trubadūro“ spektakliams, „Vilnius City Opera“ (VCO) kolektyvas ne tik pasitinka naują sezoną, bet ir naujus mokslo metus. Ir ne bet kur, o ISM universitete!

Įsidrąsinę studentai fotografavosi su „Trubadūro“ personažais.<br>VCO nuotr.
Įsidrąsinę studentai fotografavosi su „Trubadūro“ personažais.<br>VCO nuotr.
„Trubadūro“ personažai įsimaišė tarp studentų.<br>VCO nuotr.
„Trubadūro“ personažai įsimaišė tarp studentų.<br>VCO nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-09-29 11:59, atnaujinta 2017-10-12 23:24

Neveltui teatro ir mokslo sezonai sutampa – kiekvienas kūrėjas galėtų patvirtinti, kad jų darbas yra nuolatinės studijos. Kūrėjai tyrinėja ne tik juos supančią aplinką, bet skiria daug dėmesio savianalizei. Šį kartą „bohemiečiai“ nusprendė originaliai pralinksminti į mokslus grįžusius studentus ir tuo pačiu atlikti mažą socialinį tyrimą.

Tingias pirmadieninio ryto paskaitas sudrumstė netikėti svečiai. ISM universitete tarp studentų įsimaišė VCO ansamblio artistės, persirengusios kovingų „Trubadūro“ čigonių kostiumais. Aukščiausią Jungtinės Karalystės teatro apdovanojimą už kostiumus pelniusio Jono Morrellio kurti rūbai nieko nežinantiems aplinkiniams užminė tikrą mįslę: kas tos išskirtinės merginos?

Jaunos, akį traukiančios viešnios su kostiumais atrodė įspūdingai, tačiau vertė suabejoti: ar tai karnavalas, ar dar nematytų mados dizainerių gerbėjos? VCO artistės, lyg pirmakursės, ištyrinėjo universiteto patalpas ir kartu su studentais klausėsi paskaitų.

VCO ansamblio merginos ISM universitete jautėsi puikiai, konspektavo dėstomas temas, o per pertrauką sulaukė daug dėmesio, nes įsidrąsinę studentai norėjo bendrauti ir kartu fotografuotis. Ne kiekvienas pastebėjo, kad prie merginų kostiumų buvo pritvirtinos videokameros.

Šia akcija „bohemiečiai“ siekė ne tik priminti apie artėjančius spektaklius ir prisiminti savo studijų laikus, bet ir atskleisti, kaip šiandieninė visuomenė reaguoja į kitaip atrodančius žmones. Ši tema – itin svarbi „Trubadūro“ spektakliui, pasakojančiam keršto istoriją, kurios varomoji jėga – žmonių netolerancija.

VCO kūrėjai žada netrukus parodyti ir šio eksperimento filmuotą medžiagą, kuri leis „kitokio“ žmogaus akimis pažvelgti į pasaulį ir patirti tai, su kuo susiduria žmogus, įžengęs į jam svetimą teritoriją.

„Bohemiečiai“ išdavė, jog šis sezonas bus kupinas socialinių temų ir skirtingų jų variacijų. Kūrėjai sakė norintys jiems aktualias problemas spręsti ne tik scenoje, bet ir realybėje. O kol kas galime akies krašteliu žvilgtelti į tai, kas vyko ISM universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.