Kokia buvo M.Dietrich? Tai atskleis lietuvių aktorė

Spalio 5 d. 18 val. Lietuvos teatro sąjungoje skambės temperamentinga muzika. Šiaulių dramos teatro aktorė Nomeda Bėčiūtė sostinės publikai pristatys programą „Kol gali mylėti“, skirtą legendinei Marlene Dietrich.

Aktorė N.Bėčiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Aktorė N.Bėčiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Aktorė N.Bėčiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Aktorė N.Bėčiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 29, 2015, 12:28 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 10:45 PM

„Tam reikėjo nusikirpti plaukus“, – prisipažino Nomeda. Persikūnyti į M.Dietrich jai pasiūlė režisierė Regina Steponavičiūtė.

Tačiau aktorė teigia nesistengianti pamėgdžioti kino garsenybės. „Mes net išoriškai nepanašios. Mano pasirodymas – tai labiau subjektyvus artistės istorijos perteikimas. Dainų tekstus parašiau pati“, – pasakojo N.Bėčiūtė.

Aktorė vakaro metu stengsis atskleisti ryškiausius ir svarbiausius legendinės asmenybės gyvenimo faktus. Žiūrovai galės artimiau susipažinti su Marlene, sužinoti, su kuo ir kaip ji bendravo, kaip pradėjo dainuoti ir vaidinti, kokie buvo jos santykiai su artimais žmonėmis, dėl ko ji kentėjo, kaip žvelgė į meilę ir mirtį.

Teatro publika gerai pažįsta N.Bėčiūtę. Gimusi ir užaugusi Vilniuje, po studijų tuometinėje Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar – LMTA) menininkė išvyko į Šiaulių dramos teatrą. Per daugiau kaip 20 metų jos kūrybinėje biografijoje susikaupė net 50 vaidmenų.

Tačiau darbas su skirtingais režisieriais, dramaturgais, nuolatinis buvimas scenoje neišsėmė artistės kūrybinės energijos. Nomeda gilinasi į lietuvių poetų kūrybą ir jau keletą metų rengia įvairias literatūrines programas.

Aktorės N.Bėčiūtės kūrybos vakaras „Kol gali mylėti“ vyks Lietuvos teatro sąjungoje Spalio 5 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.