„Trubadūro“ žvaigždžių gretas papildys tenoras Gastonas Rivero

Artėjant spalio 22-25 d „Trubadūro“ spektakliams, „ilnius City Opera“ atskleidžia anksčiau dar nepaskelbtus turtus – dar vieną Manriko vaidmens atlikėją. Tai – operos pasaulyje jau pripažintas Gastonas Rivero. Jis papildys įspūdingą atlikėjų sąrašą, kuriame – Asmik Grigorian, Sandra Janušaitė, Mzia Nioradzė (Gruzija), Jovita Vaškevičiūtė, Laimonas Pautienius, Tadas Girininkas.

Manriko vaidmenį VCO operos spekaklyje „Trubadūras“ atliks G.Rivero.
Manriko vaidmenį VCO operos spekaklyje „Trubadūras“ atliks G.Rivero.
Manriko vaidmenį VCO operos spekaklyje „Trubadūras“ atliks G.Rivero.
Manriko vaidmenį VCO operos spekaklyje „Trubadūras“ atliks G.Rivero.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 9, 2015, 3:21 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 2:37 AM

G.Rivero gimė Motevidėjuje (Urugvajus), o užaugo Buenos Airėse (Argentina). Nuo mažens būsimasis solistas lankė muzikos pamokas Buenos Airių nacionalinėje muzikos konservatorijoje. Jo tėvas buvo teatro „Colon“ Argentinoje tenoras. Šis teatras savo lygiu operos pasaulyje stojasi yra „La Scalos“ ir „Metropolitan“ scenų, o atidarymo vakarą 1857 m. jame skambėjo Giuseppe Verdi „Traviata“, praėjus vos 4 metams po jos debiuto Italijoje. Taigi polinkio į muziką šeimoje netrūko. Būdamas paauglys G.Rivero persikraustė į Niujorką siekdamas tobulinti vokalą su privačiais mokytojais. Garsus dirigentas Eugene'as Kohnas tapo jo mokytoju ir vedliu.

Jau 2002 metais Gastonas debiutavo prestižinėje „Carnegie“ koncertų salėje, kurioje pasirodymus yra surengę didžiausios džiazo, roko ir klasikinės muzikos žvaigždės nuo Ninos Simone, „The Rolling Stones“ iki Luciano Pavarotti ir kitų. Po metų solistas lipo į Brodvėjaus sceną Bazo Luhrmanno režisuotoje „Bohemoje“. Režisierius B.Luhrmannas, sukūręs tokius filmus, kaip „Mulen Ružas“, „Didysis Getsbis“ ir daugelį kitų, Giacomo Puccini operos pastatymu tuomet sukėlė perversmą Niujorke, pirmą kartą Brodvėjaus scenoje pristatęs italų operą.

Po debiuto Niujorke 2005 metais su G.Rivero susipažino Europos publika Niurnbergo teatre atliekant Pinkertono partiją operoje „Madam Baterflai“. Nuo to laiko solistas garsėja savo dinamiškais pasirodymais scenoje, nuostabiu tamsiu tembru bei plačiu ir paslankiu balso diapazonu.

„Opera News“ apžvalgininkas A.J.Goldmanas apie G.Rivero Manriką rašė: „G.Rivero buvo jaudinantis ir gaivus Manrikas. Jis atsilaikė prieš kitus, „sezoninius“, spektaklio dainininkus, išsiskirdamas jaunu ir energingu balsu, kuriame puikiai derėjo drąsa ir pažeidžiamumas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.