Senojo Vilniaus dvasia nepamiršta – ją primins arbatvakaris

Spalio 14 d. 19 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pilies g. 40) paskutinį kartą šiais metais įvyks lietuviškas arbatvakaris“Lig Tave sulauksim“. Programoje – XX a. pradžios Vilnius ir vilniečiai, dainos, arbata ir kiti smagūs nutikimai.

Arbatvakario siela E.Tulevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Arbatvakario siela E.Tulevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Arbatvakario kompanija.<br>Organizatorių nuotr.
Arbatvakario kompanija.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 7:40 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:46 PM

Kviečiame susiburti draugėn ir paklaidžioti senojo Vilniaus gatvėmis, susitikti iškilias sostinės asmenybes, išgyventi prasmingas akimirkas ir nors trumpam sustabdyti nenumaldomai skubantį laiką. Arbatvakariai – tai tokie XX a. pradžioje lietuvių rengti slapti ar pusiau slapti susibūrimai, kuriuose buvo dainuojamos lietuviškos dainos, šokami tautiniai šokiai, buvo susipažįstama ir suartėjama.

Visi šie lietuviški vakarai buvo gausiai lankomi anų laikų Vilniaus gyventojų – be tautos ir padėties visuomenėje skirtumo, ir lietuvių, ir ne lietuvių. Po šių vakarų atsirasdavo nemažai jaunimo iš sulenkėjusių lietuvių šeimų, norinčių išmokti lietuvių kalbos.

Arbatvakaryje pateikiami įvykiai bei istoriniai faktai apie XIX a. pabaigos ir XX a. pradžios Vilnių bei vilniečius, pačios M. Šlapelienės atsiminimai apie šias iškilias asmenybes: Joną Basanavičių, Juozą Tumą-Vaižgantą, Gabrielę Petkevičaitę-Bitę, Joną Jablonskį, Emiliją Vileišienę, Miką Petrauską, Kiprą Petrauską, Juliją Matjošaitienę-Biliūnienę, Juozapą Ambraziejų, Mikalojų Konstantiną-Čiurlionį ir kitus.

Arbatvakaryje vaidins Eglė Tulevičiūtė, Virginija Kuklytė, muzikuos Vilhelma Mončytė, Milda Pleitaitė. Renginio idėjos autorė ir režisierė – Eglė Tulevičiūtė, dailininkas – Kristijonas Siparis. Bilieto kaina – 11 eurų.

Vietų skaičius labai ribotas! Bilietų teirautis telefonais: 8 5 261 07 71, 8 689 83689, 8 686 34622.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.