VCO operos spektaklyje „Trubadūras“ – naujas vyriškas duetas

„Vilnius City Opera“ (VCO) atskleidžia paskutines iki šiol paslaptyje laikytas solistų, pasirodysiančių spalio 22-25 d. „Trubadūre“, pavardes. Tai – dar vienas tenoras iš ugningosios Pietų Amerikos Marcelo Puente (Argentina) ir Latvijos baritonas Janis Apeinis. Kovingiausiose operos scenose jie susitiks kaip čigonės sūnus Manrikas ir grafas di Luna, besigrumiantys dėl išskirtinės Leonoros meilės.

„Trubadūre“ dainuos tenoras iš Argentinos M.Puente (kairėje) ir Latvijos baritonas J.Apeinis.
„Trubadūre“ dainuos tenoras iš Argentinos M.Puente (kairėje) ir Latvijos baritonas J.Apeinis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:01 PM

M.Puente į Vilnių atvyksta po neseniai Prancūzijoje įvykusio sėkmingo debiuto „Trubadūre“. Taigi jo sukurtas Manriko paveikslas šviežias ir gaivus, pasirengęs nustebinti solistui dar nepažįstamą Lietuvos publiką. Kilęs iš Argentinos, M.Puente savo karjerą plėtoja Europos teatruose. Jo bagaže – pagrindinės tenoro partijos: Kavaradosis „Toskoje“, Don Chozė „Karmen“, Rodolfas „Bohemoje“, Pinkertonas „Madam Baterflai“, Don Karlas to paties pavadinimo Giuseppe Verdi operoje bei daugelis kitų.

J.Apeinis į Kongresų rūmų sceną lips nebe pirmą kartą. Jį žiūrovai galėjo išvysti atliekant Onegino vaidmenį „bohemiečių“ pastatyme. Už šį vaidmenį Michailo operos teatre (Sankt Peterburgas) kartu su kūrybine komanda solistas buvo apdovanotas Auksine scenos kauke. Gimtojoje Latvijoje jis jau tris kartus buvo paskelbtas metų solistu. J. peinis nuo 2003 metų yra pagrindinis Latvijos nacionalinės operos baritonas, sukaupęs didžiulį vaidmenų bagažą tiek klasikinėse, tiek šiuolaikinėse operose.

Scenoje ypač gyvas, organiškas ir daugiabriaunis solistas greitai užkariauja publikos simpatijas. Įdomu, kad J.Apeinis yra buvęs ledo ritulio žaidėjas! Taigi nenustebkite, jei į veiksmo filmą panašėjančiame „Trubadūre“ išvysite ir netikėtų kaskadinių triukų... Jau dabar aišku, jog artėjantys spektakliai išsiskirs didžiule energija pulsuojančiais vyrų duetais ir kovomis.

„Vilnius City Opera“ komanda didžiuojasi galėdama kas kartą pristatyti daug naujų bei šiltus įspūdžius palikusių pažįstamų veidų. Dėl vienintelių šio sezono „Trubadūro“ spektaklių į Vilnių atvyksta ištisas geriausių balsų desantas: Asmik Grigorian, Sandra Janušaitė, Gastonas Rivero (Urugvajus), M.Puente (Argentina), Jovita Vaškevičiūtė, Mzia Nioradzė (Gruzija), Laimonas Pautienius, J.Apeinis (Latvija), Tadas Girininkas, Viktorija Miškūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.