Savaitgalį Kaune – Tarkovskių filmai, poezija ir netikėta paroda

[[ge:lrytas:lrytas:2912081]]

Kadras iš filmo „Stalkeris“.
Kadras iš filmo „Stalkeris“.
Kadras iš filmo „Soliaris“.
Kadras iš filmo „Soliaris“.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2015, 5:02 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:46 AM

Dramos teatre vyksiantys renginiai nemokami, tačiau į dalį jų reikalinga registracija.

„Esu labai laiminga, kad tai įvyko. Iki šiol niekas Maskvoje netiki, kad Kaune įmanomas toks kultūrinis renginys, kuris, manau, yra pasaulinio masto“, – kalbėjo organizatorė Irina Konstantinova.

Ji džiaugėsi, kad idėja buvo ypač šiltai sutikta tiek Kauno nacionaliniame dramos teatre, kur vyks renginiai, tiek Kauno miesto savivaldybėje, sutikusioje prisidėti prie renginio finansiškai.

Į renginį Kaune atvyko Arsenijaus ir Andrejaus Tarkovskių kolegos, filmų aktoriai, juos pažinoję ar kartu dirbę menininkai.

„Idėjos, kad šios dienos vyktų Kaune, priežastis iš mano pusės – jaunimas, studentai. Kad jie susipažintų su Rusijos kultūra ir netapatintų jos su politika ir su tuo, su kuo kultūra nėra visiškai susijusi. Aš manau, kad labai daug jaunų žmonų dalyvaus mūsų renginiuose, pasikalbėjimuose“, – kalbėjo dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Renginių metu bus rodomi Andrejaus Tarkovskio filmai, peržiūrose dalyvaus ir juose vaidinę aktoriai. Pasak Andrejaus Tarkovskio filme „Soliaris“ vaidinusios Natalijos Bondarčiuk, šis filmas jai „padovanojo visą pasaulį“.

„Aš, sovietinė aktorė, sovietmečiu apsilankiau 50 šalių, kas buvo neįtikėtina“, – kalbėjo N.Bondarčiuk.

Renginio metu taip pat bus skaitomos poeto Arsenijaus Tarkovskio eilės. Jas į lietuvių kalbą išvertusi poetė, Seimo narė Dalia Teišerskytė teigė, kad tai buvo itin sukus uždavinys.

„Man buvo šiek tiek lengviau nei kitam vertėjui, gal todėl, kad esu užaugusi Rusijoje ir žinau visas nuostabios literatūrinės rusų kalbos smulkmenas“, – kalbėjo D.Teišerskytė.

Penktadienį bus atidaryta Andrejui Tarkovskiui skirta paroda, kurioje, pasak organizatorių, bus pristatyti ir reti, anksčiau mažai kur rodyti eksponatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.