Š.Birutis: „Koncertas – Maskvos įrankis visuomenei skaldyti“

Kultūros ministro Šarūno Biručio manymu, visuomenę skaldančiai Maskvos politikai Lietuvoje – ne

Aleksandro Aleksandrovo akademinio Rusijos kariuomenės dainų ir šokių ansamblio pasirodymas Visagine buvo atšauktas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aleksandro Aleksandrovo akademinio Rusijos kariuomenės dainų ir šokių ansamblio pasirodymas Visagine buvo atšauktas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 26, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:55 PM

Kultūros ministras Š.Birutis, reaguodamas į Visagino kultūros centro sprendimą atšaukti Aleksandro Aleksandrovo akademinio Rusijos kariuomenės dainų ir šokių ansamblio pasirodymą Visagine, teigė, kad Maskvos politikai, skaldančiai visuomenę, Lietuvoje – ne vieta.

„Yra aiškių požymių, kurie rodo, jog šis koncertas būtų vienas iš gerai apmokamų Maskvos įrankių, siekiant suskaldyti Lietuvos visuomenę“, – sakė ministras. Pasak jo, Visaginas pasirinktas neatsitiktinai, nes Rusijai palankų, o Lietuvai priešišką kultūrinį ir informacinį foną siekiama formuoti pasitelkiant Lietuvos regionus, ypač tuos, kur gyvena gausios tautinių mažumų bendruomenės.

„Maskva siekia pasinaudoti ir naudojasi tautinėmis mažumomis, siekdama didinti šalies bendruomenių atskirtį“, – sakė ministras ir paragino kitas savivaldybes ir jų kultūros įstaigas pasielgti taip, kaip pasielgė Visagino kultūros centras, ir nepasiduoti provokacijoms.

„Džiaugiuosi centro aktyvumu ir viešu sprendimu, tai parodo, kad esame pilietiška ir vieninga visuomenė, nesvarbu, kokios tautybės esame“, – sakė Š. Birutis.

A. Aleksandrovo ansamblis pritariant balalaikoms traukia pernai sukurtą himną „Mandagūs žmonės“. Jausmingas priedainis skelbia, kad „mandagūs žmonės išsaugos Tėvynės šlovę ir garbę“. Skelbiama, kad tai odė ginkluotiems rusų kariškiams, kurie pernai prieš pat referendumą pasirodė Kryme.

Pasak ministro, dar didesnį nerimą kelia tai, kad iki šiol nėra žinoma, kas organizavo šį Rusijos choro pasirodymą Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.