Violončelės virtuozas A. Kniazevas rado Lietuvoje naują partnerį

Gruodžio 1 d. Kauno filharmonijoje, gruodžio 2 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje koncertuos vienas ryškiausių dabarties atlikėjų rusų violončelininkas Aleksandras Kniazevas kartu su pianistu Kasparu Uinsku. Duetą pristatys Naujoji muzikų karta.

A.Kniazevas jau ne kartą grojo Lietuvoje.<br>J.Staselio nuotr.
A.Kniazevas jau ne kartą grojo Lietuvoje.<br>J.Staselio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-29 21:07, atnaujinta 2017-10-06 23:46

A.Kniazevas atsidūrė muzikos pasaulio dėmesio centre, tapęs Piotro Čaikovskio tarptautinio konkurso laureatu. Po to solisto maršrutai nusidriekė per geriausias pasaulio koncertų sales – jis griežė Amsterdamo „Concertgebouw“, Paryžiaus „Salle Pleyel“ ir „Théâtre des Champs Élysée“, Londono „Wigmore Hall“ ir „Royal Festival Hall“, Vienos „Musikverein“ ir „Konzerthaus“ bei daugelyje kitų.

A.Kniazevą į savo programas įtraukia geriausi orkestrai ir dirigentai. Jo partneriai – iškiliausi solistai instrumentininkai: smuikininkai Vadimas Repinas ir Sergejus Krylovas, pianistai Jevgenijus Kisinas ir Nikolajus Liganskis bei daugelis kitų scenos pažibų. Kritikai liaupsina šio atlikėjo muzikos pojūtį, aštrų protą ir fenomenalią techniką.

Naujo dueto koncertų Lietuvoje idėja kilo spontaniškai, violončelininkui užsiminus, kad jis norėtų čia pristatyti kamerinės muzikos programą. Koncertuose skambės romantiška, melodinga, kupina audringų emocijų programa – Dmitrijaus Šostakovičiaus, Cesaro Francko ir Sergejaus Rachmaninovo sonatos violončelei ir fortepijonui.

A.Kniazevo ir K.Uinsko koncertai vyks gruodžio 1 d. 18 val. Kauno filharmonijoje, gruodžio 2 d. 19 val. – Nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.