10-metį švenčianti grupė „Subtilu-Z“ keičia scenos įvaizdį

Teatro ir muzikos akademijos bendrabučio kambaryje pradėta muzikinė veikla, baimės ir jaudulio kupini koncertai ir iki šiol neišblėsusi meilė muzikai – toks populiaraus ir šiandien vertinamo ansamblio „Subtilu-Z“ nueitas kelias. Švęsdama dešimtmetį grupė surengs dešimt ypatingų koncertų ir nudžiugins gerbėjus pasikeitusiu, dar nematytu įvaizdžiu.

„Subtilu-Z“ vyrai subrendo.<br>R.Mickevičiūtės nuotr.
„Subtilu-Z“ vyrai subrendo.<br>R.Mickevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2015, 8:35 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:11 AM

Paklausti, ar kas nors pasikeitė per dešimtmetį, grupės vyrai juokiasi ir teigia – subrendo. „Atėjo laikas pasidalyti įgyta patirtimi, perduoti ją jaunesniajai kartai“, – kalbėjo „Subtilu-Z“ nariai.

2005 metų pavasarį susikūrusiam ansambliui – Dmitrijui Michailovui (akordeonas), Povilui Velikiui (akordeonas), Laurynui Vaitkui (birbynė) ir Vytautui Švažui (perkusija) – ši sukaktis yra proga ne tik surengti iškilmingą jubiliejinį koncertą, bet ir pakviesti pamuzikuoti kartu jaunimą ir senolius.

„Simbolinis skaičius mums pakišo mintį apie dešimt koncertų įvairiuose Lietuvos dvaruose, skirtų vyresnio amžiaus publikai – senjorams ir besimokančiam jaunimui.

Raginsime jaunimą pakviesti pasiklausyti muzikos savo senelius, tėvus ar pagyvenusius kaimynus. Tai ne pirmas toks socialinis grupės projektas, tad viliamės, kad koncertai bus reikalingi žmonėms“, – sakė Povilas Velikis.

Anot perkusininkoVytauto Švažo, muzikantai turi visą laiką judėti į priekį ir stebinti klausytojus. „Jubiliejaus proga keičiame ir savo sceninį įvaizdį – juo pasirūpino talentingas dizaineris Andrius Sergejenko. Labai džiaugiamės mūsų bendradarbiavimu. Kažkiek keičiasi ir mūsų muzika – kitąmet nustebsite, mus išgirdę“, – žadėjo Vytautas.

Koks bus naujasis „Subtilu-Z“ įvaizdis? Apie tai papasakojo A.Sergejenko.

„Šios grupės muzika nepanaši į kitų Lietuvos kūrėjų, tad išskirtinis bus ir jos įvaizdis. Tautiškas „Subtilu-Z“ muzikai būdingą tautišką prieskonį stengiausi perteikti ir grupės aprangos stiliuje. Tiksliau šis ansamblis pats pasirenka savo stilių – man liko tik sudėlioti detales, kad jos „skambėtų“ – subtiliai“, – juokavo dizaineris.

Grupės 10-mečio koncertas Šv.Kotrynos bažnyčioje lapkričio 21-ąją suburs ne tik jos gerbėjus, bet ir visus draugus, vienaip ar kitaip prisidėjusius prie „Subtilu-Z“ veiklos.

„Į šį koncertą sudėsime savo visų metų nuotykius, išgyvenimus ir jausmus. Dažnai juokauju, kad grupėje atsiradau, nes neturėjau pinigų bilietui namo į Latviją, mat esu iš ten kilęs. Bet dabar žinau, kad tai buvo man skirta ir sėkmė – mes visi daug pasiekėme būdami kartu. Koncertas bus įrodymas, kad visą laiką ėjome tinkama linkme“, – tvirtino akordeonininkas M. Michailovas.

„Subtilu-Z“ 10-mečio koncertai vyks lapkričio 21 d. Vilniuje, Šv.Kotrynos bažnyčioje, lapkričio 24 d. Marijampolėje, gruodžio 19 d. Kauno filharmonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.