Kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus dainos suskambės naujai

„Kaip kiekvienas tėvas, mylintis savo vaikus, negalėčiau išskirti vieno brangiausio kūrinio – visi savaip svarbūs ir brangūs“ , – sakė visada jaunatviškas Lietuvos kompozitorius ir pedagogas Laimis Vilkončius, šiemet pasitinkantis 65-erių metų sukaktį. Jo dainos „Laivas“, „Gyvenimo esmė“, „Senos mašinėlės“ ir daugelis kitų tik pasirodžiusios užkariavo klausytojų širdis, o įvairūs vokaliniai ansambliai bei solistai mielai įtraukia autoriaus kūrybą į savo programas.

Kompozitorius L.Vilkončius.<br>Organizatorių nuotr.
Kompozitorius L.Vilkončius.<br>Organizatorių nuotr.
Kompozitorius L.Vilkončius.<br>Organizatorių nuotr.
Kompozitorius L.Vilkončius.<br>Organizatorių nuotr.
L.Vilkončiaus dainų atlikėjoms pritars LVSO.<br>Organizatorių nuotr.
L.Vilkončiaus dainų atlikėjoms pritars LVSO.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 2, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 6:08 AM

Lietuvos valstybinės konservatorijos absolventas (1976), sėmęsis žinių iš legendinių dėstytojų – chorinio dirigavimo profesoriaus Konrado Kavecko bei kompozitoriaus Eduardo Balsio, 1985 metais tapo Lietuvos kompozitorių sąjungos nariu. Per savo kūrybinį gyvenimą L.Vilkončius parašė per 130 įvairių žanrų kūrinių chorams, estrados solistams ir orkestrams, muzikos vaikams, teatrui, radijui, televizijai bei kinui.

Anot L. Vilkončiaus, skirtinga veikla įkvepia ir padeda pažinti pasaulį. Gal dėl to menininkas šiandien užsiima ne tik muzikos kūryba. „Jau keletą metų dėstau muzikos vadybą, bendrauju su studentais, turiu įsirengęs garso įrašų studiją. Kūrybą buvau atidėjęs laisvalaikiui, nes tai man dabar atrodo teisingiausia“, – pasakojo kompozitorius.

Lapkričio 6 dieną L.Vilkončius kviečia savo gerbėjus ir tuos, kurie dar negirdėjo autoriaus kompozicijų, kartu atrasti pažįstamos muzikos skambesį kitaip.

„Su Valstybiniu choru „Vilnius“ jau ketverius metus koncertuojame įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, atliekame mano ir kitų autorių kūrybą. Beveik kiekvienas mūsų koncertas baigiasi publikai nerimstant – stojantis ir dovanojant gausius plojimus. Tačiau tokio gyvos muzikos koncerto, kokį ruošiame dabar, dar nerengėme“, – intrigavo kompozitorius.

Jubiliejiniame vakare kartu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir valstybiniu choru „Vilnius“ pasirodys dainininkės Neda Malūnavičiūtė ir Evelina Sašenko. Pasak L. Vilkončiaus, abi solistės – ypatingos, kiekvienai jų jis specialiai aranžavo kai kurias dainas.

„Neda atlikdama kūrinį sugeba ne tik išdainuoti natas, bet ir išjausti muziką, perteikti ją klausytojui. Jos atliekama mano daina „Laivas“ koncerte skambės labai įdomiai. Evelinos dainavimui taip pat būdinga savita spalva – jos atliekamos kompozicijos įgis naujų niuansų. Koncerte mėginsiu dainuoti ir aš“, – atskeidė jubiliatas. L.Vilkončiaus jubiliejinis koncertas Vilniaus kongresų rūmuose – lapkričio 6 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.