Pianisto Kalėdų dovana – žavi Fryderyko Chopino valsų girlianda

Gruodžio 15-28 dienomis Lietuvoje unikalią solinę programą pristatys pianistas Gintaras Januševičius. Monrealio konkurso Kanadoje, M.K.Čiurlionio Lietuvoje, Pinerolo Italijoje, Šendženo Kinijoje konkursų prizininkas bei dviejų Fryderyko Chopino konkursų Vokietijoje ir Estijoje nugalėtojas pirmą kartą viename koncerte atliks visus 19 F.Chopino valsų fortepijonui.

Pianistas G.Januševičius.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Pianistas G.Januševičius.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-09 16:40, atnaujinta 2017-09-30 09:27

Pasaulyje daug koncertuojantis ir meistriškumo kursus rengiantis menininkas Lietuvą pasirinko šios programos premjerai. Per devynis mėnesius truksiančią turnė ji pasieks Vokietiją, Italiją, Šveicariją, Moldovą, Latviją bei Braziliją.

Klausytojams labiau pažįstamas iš tamsesnių, filosofiškesnių programų G. Januševičius šį kartą ryžosi drastiškai pakeisti savo amplua. F.Chopino valsai kupini pakilios nuotaikos ir lengvo sentimentalumo, trykšta grakščiais, žėrinčiais pasažais.

„Ši programa man išskirtinė, bet parengiau ją savo noru, klausydamas savo širdies balso. Muzikos atlikėjai, kaip ir aktoriai, sugeba įsijausti į skirtingus vaidmenis. Galbūt man artimesni filosofiški kūriniai, bet noriu būti kaip aktorius, įtikinamai perteikiantis skirtingiausių personažų charakterį. 19 F.Chopino valsų – tai 19 skirtingų charakterių, į kuriuos turėsiu persikūnyti kas kelias minutes. Tai – didelis išbandymas“, – neslėpė pianistas.

Šventinė G. Januševičiaus programa gruodžio 15 d.18 val. skambės Klaipėdos koncertų salėje, gruodžio 17 d.18 val. – Kauno filharmonijoje, gruodžio 18 d. 16 val. – Alytaus muzikos mokykloje. Gruodžio 28 d. 19 val. F.Chopino valsai liesis Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.