Miuziklo sugrįžimas: meilei paklūsta net ir karaliai

Į sceną grįžtančio miuziklo „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ gerbėjų laukia kalėdinė staigmena – kompaktinis diskas su miuziklo įrašu ir knygutė su libretu ir nuotraukomis.

Pagrindinius vaidmenis sukūrė M.Jankavičius ir K.Krysko-Skambinė.
Pagrindinius vaidmenis sukūrė M.Jankavičius ir K.Krysko-Skambinė.
Daugiau nuotraukų (1)

Eleonora Bačytė („Lietuvos rytas“)

Dec 14, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 12:43 PM

Žygimantas Augustas ir Barbora Radvilaitė susitikimo su gerbėjais lauks gruodžio 18 dieną „Siemens“ arenoje.

Klausytojai galės ne tik gyvai išvysti miuziklo herojus, bet ir įsigyti jo įrašą. Tai pirmas Lietuvoje tokios didelės apimties gyvas miuziklo įrašas.

„Turėjau du lagaminus natų. Jei sujungtume kiekvieno solisto ir instrumento partijas vieną po kitos, būtų maždaug 170 valandų, t.y. savaitė, nepertraukiamo muzikos skambesio“, – miuziklo mastą apibūdino jo kūrėjas kompozitorius Kipras Mašanauskas.

Jis ir garso režisierius Artūras Pugačiauskas mėnesį beveik gyveno studijoje, kol 170 valandų sudėjo į 2 valandas ir 14 minučių įrašą.

Vienos talentingiausių nūdienos Lietuvos režisierių Anželikos Cholinos sukurtas trijų valandų spektaklis gali būti drąsiai vadinamas gražiausiu, įspūdingiausiu ir patriotiškiausiu pastarojo dešimtmečio mūsų didžiosios scenos kūriniu. XVI a. karalių meilės istorija papasakota ir jautriai, ir džiaugsmingai, ir dramatiškai.

Žiūrint spektaklį norisi ir juoktis su juokdariais (operos solistas Rafailas Karpis ir aktorius Dominykas Vaitiekūnas), ir verkti matant silpstančią Barborą Radvilaitę (dainininkė Karina Krysko-Skambinė).

Muzikos autorius K.Mašanauskas meistriškai sujungė klasikinę Renesanso ir šiuolaikinę muziką, operos arijas ir popmuziką, roko gitarų ir viduramžių instrumentų skambesį.

Spektaklyje – 32 šokėjai, kurių kruopštus darbas kuria viso miuziklo dinamiką.

Karalius Žygimantas Augustas, kurį įkūnija dainininkas Mantas Jankavičius, į sostą sėda dar būdamas vaikas. Vienintelis žmogus, kuris gali jam patarti, – dvasinis mokytojas senasis ponas Tvardovskis (aktorius Kostas Smoriginas).

Žygimantas visiškai neatitinka jo motinos, Krokuvoje reziduojančios karalienės Bonos Sforcos (operos solistės Gitana Pečkytė arba Sigutė Stonytė) lūkesčių.

Karalienės sprendimams įtakos negali daryti niekas, net jos vyras – karalius Žygimantas Senasis (operos solistas Tadas Girininkas).

Žygimanto meilė Barborai sukelia sumaištį valstybėje. Barboros pusbrolis Radvila Juodasis (Jeronimas Milius) ir brolis Radvila Rudasis (Tadas Juodsnukis) nebežino, ar džiaugtis dėl artėjančio karūnavimo, ar baimintis dėl giminaitės likimo.

Miuziklas „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“. Gruodžio 18 d. 19 val. „Siemens“ arena. Bilietų kaina – nuo 30 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.