Naujas Dainos teatro narys – Vidas Bareikis

Vytauto Kernagio fondas nekantriai laukia Naujųjų metų ir ruošiasi naujoms veikloms – kitų metų vasarį tradiciškai trumpam atgims legendinis Dainos teatras. Šiemet 30-ąjį jubiliejų atšventęs maestro Vytauto Kernagio suburtas scenos bičiulių judėjimas kitais metais savo gerbėjams žada naujų staigmenų – prie teatro prisijungs naujosios kartos kūrėjas Vidas Bareikis.

Kartu su V.Bareikiu (kairėje) Dainos teatro programoje dalyvaus jo senbuviai – aktorė I.Balsytė ir muzikantas A.Kulikauskas.<br>Nuotr. iš V.Kernagio fondo archyvo
Kartu su V.Bareikiu (kairėje) Dainos teatro programoje dalyvaus jo senbuviai – aktorė I.Balsytė ir muzikantas A.Kulikauskas.<br>Nuotr. iš V.Kernagio fondo archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-15 13:54, atnaujinta 2017-09-29 06:40

V.Kernagio fondo vadovo V.Kernagio teigimu, kitų metų tikslas – atskleisti naują Dainos teatro veidą ir supažindinti su šiuo scenos fenomenu jaunąją kartą.

„Per trisdešimtmetį užaugo nauja, visiškai kitomis sąlygomis brendusi klausytojų karta. Ji neturėjo galimybės gyvai išvysti originalių Dainos teatro pasirodymų ir plačiau susipažinti su jos kūryba. Todėl naujoji programa skirta tiek jaunimui, tiek vyresnei kartai, tarp kurios atstovų rastume ne vieną dešimtį aistringų Dainos teatro gerbėjų“, – sakė V.Kernagis.

Vasarį kūrybinį gimtadienį minėsiantis Dainos teatras muzikos ir teatro gerbėjams bus pristatytas žvelgiant į jį naujosios kartos režisieriaus ir aktoriaus V.Bareikio akimis. Kartu su V.Bareikiu programoje dalyvaus Dainos teatro senbuviai – aktorė Ilona Balsytė ir muzikantas Andrius Kulikauskas.

„Vienas programos tikslų – paskatinti dviejų kartų dialogą. Sieksime parodyti, kad Dainos teatro nagrinėjamos gyvenimo problemos ir tiesos visais laikais išlieka aktualios, skiriasi tik jų išraiškos priemonės“, – koncertų programą atskleidė V.Kernagis.

Dainos teatro koncertuose naujai skambės legendiniai maestro V.Kernagio kūriniai „Santechnikas iš Ukmergės“, „Kaip gražu miške“, „Širdelė“, „Kaip sirpsta vyšnios Suvalkijoje“ bei daugelis kitų visiems gerai žinomų dainų.

Specialūs Dainos teatro koncertai vasario 12 d. vyks Kaune, „Renginių oazėje“, vasario 18 d. – Klaipėdos koncertų salėje, o vasario 27 d. – Vilniuje, Šv.Kotrynos bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.