Nacionalinėje filharmonijoje – kalėdiniai koncertai

Prasideda „Kalėdų muzikos

Filharmonijoje gros ir multiinstrumentininkas S.Petreikis.<br>Organizatorių nuotr.
Filharmonijoje gros ir multiinstrumentininkas S.Petreikis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2015, 3:49 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:34 AM

Gruodžio 26 d., šeštadienį, „Kalėdų muzikos savaitę“ atvers teatralizuotas koncertas visai šeimai „Karališkos Kalėdos“. Šiame gražia tradicija tapusiame šventiniame „Ąžuoliuko“ chorų koncerte klausytojus džiugins anglų, prancūzų, vokiečių kalėdinės giesmės, įvairių kompozitorių choriniai kūriniai, Juozo Naujalio „Tyliąją naktį“, „Sveikas, Jėzau gimusis“ bei Sauliaus Petreikio improvizacijos.

Gruodžio 26 d. šventinę programą „Exsultate Jubilate“ grieš Lietuvos kamerinis orkestras (LKO). Kalėdinis orkestro koncertas alsuos Vienos dvasia – Wolfgango Amadeus Mozarto instrumentiniais bei vokaliniais šedevrais ir ispaniškos muzikos spalvomis. Grieš smuikininkas Sergejus Krylovas (jis ir LKO dirigentas bei meno vadovas), o W. A. Mozarto kūrinius atliks solistė Julija Novikova, pernai jau dainavusi Filharmonijos scenoje.

Paties subtiliausio muzikos instrumento – žmogaus balso – mėgėjams ir vertintojams ypatinga dovana turėtų tapti gruodžio 27 d., sekmadienį, rengiamas koncertas „Balsų orkestras“. Čia publiką kaitrins vokalinis ansamblis „Estonian Voices“. Tai – a cappella dainuojantis jaunų atlikėjų kolektyvas iš Estijos, jo repertuare – džiazas, originalios ir aranžuotos kompozicijos, estų liaudies bei pasaulyje žinomos popdainos.

„Estonian Voices“, kuriame dainuoja Estijos muzikos ir teatro akademijos studentai bei absolventai, koncertuoja nuo 2010 m., dalyvauja festivaliuose daugelyje Europos šalių, JAV. Jų scenos partneriai – tokios džiazo įžymybės kaip Brittas Quentinas, Datevikas Hovanesianas, JAV ansamblis „New York Voices“ bei kt. Vilniuje šviesią Kalėdų nuotaiką ansamblis skleis savo narių Kadri Voorand ir Marijos Vali dainomis bei aranžuotėmis, gretindami jas su puikiai atpažįstamomis kalėdinėmis giesmėmis, paįvairintomis kūrybiškais improvizacijų vingiais.

Gruodžio 28 d., pirmadienį, garsais Filharmonijoje skleisis „Aukštumos, lygumos, žemumos“ – vyks Sauliaus Petreikio debiutinio albumo „Lowlands“ pristatymas. Šis albumas sukurtas Škotijoje, pulsuoja airiškos džigos ritmu, trykšta žaismingumu, kurį keičia duduko ilgesys ar tragiškas pasakojimas apie vilkolakį ir jo meilę. Albumo pavadinimas „Lowlands“ klausytojams atsiskleidžia įvairiomis prasmėmis. Viena jų – Žemaitija, iš kurios kilęs ir pats atlikėjas, o platesne prasme – tai žemumos, lygumos ir slėniai, kuriuose glūdi kiekvieno mūsų šaknys. Tai vieta, į kurią kaskart sugrįžtame.

Albumo pristatymo koncerte su S.Petreikiu muzikuos visas būrys talentingų atlikėjų instrumentininkų, suburtų į „World orchestra“, dainuos Neda Malūnavičiūtė, „Gospel“ ir „Ave Vita“ chorai, koncertą ves muzikologė Zita Kelmickaitė. Programoje skambės kompozicijos, savitai jungiančios populiariosios, klasikinės, folkloro, world ir džiazo muzikos bruožus.

„Kalėdų muzikos savaitę“ vainikuos gruodžio 29 d., antradienį, valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ rengiamas koncertas „Naujametė uvertiūra“. Su Dainiaus Pavilionio diriguojamu orkestru koncertuos solistai Marta Lukošiūtė (mecosopranas), Eugenijus Chrebtovas (baritonas) ir Muradas Adigezalzadė (fortepijonas). Skambės George'o Gershwino, Keeso Vlako kūriniai, įvairių miuziklų arijos ir duetai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.