Maloni staigmena. Miesto centre – ne batai, o naujas knygynas

Laisvės alėją kauniečiai buvo praminę batų alėja, mat čia vos ne kas antros parduotuvės vitrinose puikavosi batai. Dabar avalynės prekyviečių po truputį mažėja, o neseniai miestiečiai nustebo išvydę naują knygyną.

Laisvės alėjos pabaigoje pradėjo veikti naujas jaukus knygynas „Knygų alėja“.
Laisvės alėjos pabaigoje pradėjo veikti naujas jaukus knygynas „Knygų alėja“.
Knygynas „Pegasas“ uždarytas, netrukus patalpos turės naujus šeimininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Knygynas „Pegasas“ uždarytas, netrukus patalpos turės naujus šeimininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

2015-12-29 18:54, atnaujinta 2017-09-26 17:59

Kauniečiai nuo seno buvo įpratę užsukti į Laisvės alėjos pradžioje veikusį knygyną. Tačiau neseniai jis buvo uždarytas.

Bet dėl to knygų graužikai neturėtų jaudintis. Pėsčiųjų gatvėje duris atvėrė ne dar viena avalynės parduotuvė, o knygų namai.

Baigėsi nuomos sutartis

Laisvės alėjos 29-ajame pastate dar tarpukariu veikė knygynas. Statinio paskirtis daug metų nesikeitė ir atkūrus šalies nepriklausomybę.

Pastaruoju metu čia buvo įsikūręs knygynas „Pegasas“. Kad jame būtų jaukiau, viduje stovėjo specialiai Vokietijoje pagaminti baldai. Tačiau lapkričio pabaigoje knygynas užvėrė duris.

Už šio pastato patalpų nuomą atsakingas Andrius Baranauskas sakė, kad tiesiog baigėsi statinio savininko ir „Pegaso“ atstovų nuomos sutartis ir bendru sutarimu ji nebuvo pratęsta.

Paskelbus apie tai, kad buvusio knygyno patalpos išnuomojamos, nuomininkai netrukus atsirado.

„Kas čia bus, kol kas komercinė paslaptis. Bet įspūdingi knygyno baldai, istorinė pastato dvasia išliks“, – sakė A.Baranauskas.

Įsikūrė muziejaus patalpose

Bet net jei Laisvės alėjos pradžioje knygyno ir nebebus, kauniečiai įvairių leidinių jau gali ieškoti naujame pėsčiųjų gatvės pradžioje atidarytame knygyne.

Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejaus patalpose gruodžio viduryje pradėjo veikti naujas knygynas. Ant jo fasado dar net nėra iškabos, ir kauniečiai praeidami pro jį dažnai sustoja, klausia, kokia čia įstaiga.

Smalsumą kelia tai, kad iki šiol čia daug metų veikė įvairūs restoranai. Dabar pro stiklinius langus matyti iš medinių palečių pagaminti baldai, stalais virtusios dėžės ir ant jų sukrautos knygos.

Vyks ir įvairūs renginiai

Jaukaus ir originalaus knygyno bendraturtis Vaidas Stasytis sakė, kad knygynas vadinasi „Knygų alėja“. Čia ne tik galima įsigyti įvairios literatūros, bet ir vyks kultūros renginiai.

„Laisvės alėja patraukli verslininkams. Manau, kad atidarę čia knygyną neprašausime“, – kalbėjo V.Stasytis.

Ne vienas pokalbio su knygyno vadovu besiklausęs kaunietis vieningai tvirtino, kad nuostabu, jog alėjoje pagaliau įkurta ne dar viena avalynės parduotuvė, o kultūros židinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.