Atminimo renginyje Sauliaus Mykolaičio duktė atliks tėvo dainas

Sauliaus Mykolaičio jau nebėra, o jo režisuotas spektaklis „Mažasis princas“ teberodomas. Prisiminti šį aktorių, režisierių ir bardą kvies renginys „Nieko nepasakyta...“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

S.Mykolaitis spektaklio „Mažasis princas“ repeticijoje prieš 10 metų.<br>D.Matvejevo nuotr.
S.Mykolaitis spektaklio „Mažasis princas“ repeticijoje prieš 10 metų.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 16, 2016, 3:35 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 11:57 PM

2016 m. sausio 15 d. S.Mykolaičiui būtų suėję 50 metų, o sausio 22 d. jo režisuotas spektaklis „Mažasis princas“ minės savo dešimtmetį.

Antradienį Lietuvos nacionalinis dramos teatras ir geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ organizuoja nemokamą renginį „Nieko nepasakyta...“, skirtą šio teatro aktoriui, režisieriui ir bardui S.Mykolaičiui atminti.

Renginyje skambės šio menininko kurtos ir jam skirtos dainos, bus skaitoma poezija, dalyvaus aktoriai, rašytojai, poetai, dainuojamosios poezijos kūrėjai. S.Mykolaičio duktė Justina su drauge Iveta Macevičiūte atliks tėvo dainas „Toli toli“ ir „Oi, mama“.

„Tikiuosi, kad vakaras Lietuvos nacionaliniame dramos teatre bus jaukus. Čia rodomame „Mažajame prince“, kurį režisavo tėtis, buvau labai seniai, per premjerą 2006-aisiais.

Po premjeros tėčiui buvo įdomu, kaip man patiko klounas, nes kurdamas spektaklį manęs klausė, ką daro klounai.

Atsakiau, kad šoka, tai jis ir padarė, kad klounas „Mažajame prince“ šoktų“, – pasakojo J.Mykolaitytė.

Spektaklis pagal Antoine’o de Saint-Exupery knygą „Mažasis princas“ iki šiol rodomas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Jo premjera įvyko 2006 m. sausio 22 d., tų pačių metų vasario 18 d. aktorius pasitraukė iš gyvenimo. „Mažasis princas“ šiemet mini savo 10 metų sukaktį, šia proga bus išleistas kompaktinis diskas su spektaklio dainomis (kompozitorius – Marius Salynas). Kompaktinį diską bus galima įsigyti ir per koncertą „Nieko nepasakyta...“.

„Nejaučiu, kad jau dešimt metų praėjo, atrodo, viskas įvyko neseniai, – sakė aktorius Marius Jampolskis, iki šiol vaidinantis Mažąjį princą. – Stengiamės, kiek įmanoma, spektaklį išlaikyti tokį, koks buvo sumanytas. Jei kas ir pasikeitė, tai Mažasis princas paseno dešimčia metų.

Man tai buvo vienas sudėtingiausių vaidmenų, pirmiausia dėl to, kad norėjome sukurti pasaką suaugusiesiems, ir dėl to, kad Mažojo princo personažas nėra labai palankus vaikiškai interpretacijai: reikėjo filosofiją suderinti su veiksmu.

Be to, Saulius turėjo didžiulių lūkesčių. Jis buvo absoliutus perfekcionistas, tačiau kartu šiltas, nepretenzingas žmogus, turėjęs daug draugų.“

Artimiausias „Mažojo princo“ spektaklis Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje scenoje – sausio 24-ąją, sekmadienį. („Sostinė“)

Renginys „Nieko nepasakyta...“. Sausio 19 d. 18 val. 30 min. Lietuvos nacionalinis dramos teatras. Įėjimas laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.