„Mano tėvas – Agamemnonas“ debiutuoja ŠMC

Vasario 11 d. Šiuolaikinio meno centro Kino salėje Vilniuje pirmą kartą bus rodomas teatro eksperimentas, kuriame nėra vaidybos. Režisierius Konstantinas Bogomolovas ne tik meta iššūkį tradiciniam meno suvokimui ir teatro prigimties sampratai, bet ir prisipažįsta – jis nekenčia teatro ir nedraudžia žiūrovams išeiti iš „spektaklio“, po kurio garsūs aktoriai Arūnas Sakalauskas, Elžbieta Latėnaitė, Valda Bičkutė, Mantas Vaitiekūnas nenusilenkia publikai. „Mano tėvas – Agamemnonas“ ieško naujų erdvių, naujų gerbėjų ir iš Vilniaus mažojo teatro vasario 11 d. keliasi į Šiuolaikinį meno centrą.

Scena iš spektaklio „Mano tėvas – Agamemnonas“. Akt. A.Sakalauskas ir E.Latėnaitė.<br>Nuotr. iš Vilniaus mažojo teatro archyvo
Scena iš spektaklio „Mano tėvas – Agamemnonas“. Akt. A.Sakalauskas ir E.Latėnaitė.<br>Nuotr. iš Vilniaus mažojo teatro archyvo
Per spektaklio repeticiją. Dešinėje – režisierius K.Bogomolovas.<br>Nuotr. iš Vilniaus mažojo teatro archyvo
Per spektaklio repeticiją. Dešinėje – režisierius K.Bogomolovas.<br>Nuotr. iš Vilniaus mažojo teatro archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2016, 9:52 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:36 PM

Vieną ryškiausių šiuolaikinio Rusijos ir Europos teatro režisierių K.Bogomolovą domina teoriniai ir praktiniai eksperimentai. Jo siekį aktualizuoti antikos tragiko Euripido kūrybą 2013 m. įvertino ir Tarptautinio Vilniaus teatro festivalio „Sirenos“ žiūrovai, pozityvių vertinimų negailėjo Lietuvos spauda.

Inscenizacijos pagrindas – liūdna legenda apie tai, kaip achajai karo išvakarėse, nesulaukdami palankaus vėjo laivams plaukti, paaukojo deivei Artemidei savo vado Agamemnono dukterį Ifigeniją. Ši auka davė pradžią didžiajai Agamemnono šeimos tarpusavio neapykantos ir žudynių dramai, sukrėtusiai visų Agamemnono palikuonių likimus.

„K.Bogomolovas iš daugiažodės Euripido tragedijos kančių ir dvejonių tirštumo išskyrė esmę – per amžius tėvai žudo savo vaikus. Dėl principų ar tiesiog tuščių abstrakcijų. Žudo kardais arba žodžiais, akimirksniu ar visą gyvenimą. Vaikai su tuo nuolankiai sutinka arba žudo patys. Abiem atvejais dėl to, kad juos visa tai užknisa.“ (V.Kalpokaitė „Lietuvos rytas“).

„Šioje pjesėje yra kažkas bauginančio. Tai labai keistas spektaklis ir aš esu labai laimingas, kad šis režisierius mums ryžosi parodyti, kad yra kitoks teatras ir požiūris į jį“, – sakė aktorius Arūnas Sakalauskas.

K.Bogomolovo antiteatrui muziką kūrė kompozitorius Faustas Latėnas. Scenografiją ir kostiumus – dailininkė Larisa Lomakina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.