Lrytas.lt biblioteka: J. K. Jenkins. „Visas pasaulio laikas“

Smagi, netikėta ir žaisminga amerikiečių autorės Jessicos Kerwin Jenkins knyga „Visas pasaulio laikas“: valandų knyga atveria spalvingų istorijų paletę – pasakoja apie intriguojančius skirtingų pasaulio šalių papročius ir nuodėmingus malonumus, kuriuos tiksintis laikas neša iš vienos epochos į kitą.

„Visas pasaulio laikas“ – tarsi priešnuodis šiuolaikiniam laiko planavimo ir griežtų dienotvarkių kultui.
„Visas pasaulio laikas“ – tarsi priešnuodis šiuolaikiniam laiko planavimo ir griežtų dienotvarkių kultui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2016, 3:14 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:19 PM

Visas pasaulio laikas, įkvėptas ikoniškosios viduramžių valandų knygos, kurioje buvo surašomos visų metų dienoms ir valandoms skirtos mintys, pažeria 75 pasakojimus, žybsinčius sąmoju, įdomia etimologija ir įtraukiančius į stulbinamus epizodus iš įvairiausių kultūrų bei amžių.

Autorė kviečia stebėti, kaip manieringai karalienės Elžbietos rūmuose tiesiama staltiesė; pasidomėti, kodėl Nostradamas tikėjo, jog uogienės turi afrodiziakų savybių; leistis į juslingą smilkalų pasaulį XV a. Japonijoje; grožėtis trumpai tegyvavusia šviesos meno disciplina arba vizualine muzika; stebėtis bebaimės Henriettos d‘Angeville žygiu į Monblano viršūnę; žavėtis Londono auksinio jaunimo žaidimais, ieškant lobio, ir muzikos revoliucija, žinoma bibopo vardu. „Visas pasaulio laikas“ – tarsi priešnuodis šiuolaikiniam laiko planavimo ir griežtų dienotvarkių kultui – atgaivina pamirštus praeities lobynus, įkvepia aistrą gražiam gyvenimui čia ir dabar.

Jessica Kerwin Jenkins – knygos Dailioji enciklopedija: žaisminga elegantiškų malonumų istorija (VAGA, 2011) autorė, buvusi Niujorko žurnalo Women‘s wear žurnalistė ir redaktorė, taip pat žurnalo W redaktorė Paryžiuje. Šiuo metu gyvena Meino pakrantėje ir rašo žurnalui Vogue.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.