Džiazo asai improvizuos pagal klausytojų pageidavimus

* * *

P.Vyšniauskas ir V.Čekasinas improvizuos Rusų dramos teatre.<br>Archyvo nuotr.
P.Vyšniauskas ir V.Čekasinas improvizuos Rusų dramos teatre.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 10:43 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:10 PM

„Šį projektą sumąstėme su teatro vadovu Jonu Vaitkumi, kad atgaivintume mažosios salės veiklą, suviliotume publiką vėl čia lankytis, – sakė V.Čekasinas. – Atviros muzikinės komunikacijos su publika bandymus pradėjau dar aštuntajame dešimtmetyje koncertų Vokietijoje metu.

Idėja buvo tokia, kad žiūrovai diktuotų muzikantams kokią nors laisvai pasirinktą melodiją arba ritmą, o atlikėjai čia pat, publikos akivaizdoje, iš to sukurtų brandžią muzikinę struktūrą, išbaigtą improvizacinę kompoziciją. Visai nesvarbu, kokio žanro ar stiliaus turėtų būti klausytojų pasiūlymai, – tai gali būti klasika, popsas, netgi mažo vaiko iš publikos čiauškėjimas.

Mes grosime saksofonais ir klavišiniais (pianinu), taip pat improvizuosime balsu. Iš pradžių su Petru siūlysime temas vienas kitam, kad publika suvoktų žaidimo taisykles. Po to jau lauksime žiūrovų pageidavimų ir juos vykdysime. Bus tokia interaktyvi džiazinė ekvilibristika. Ateityje į šio žanro koncertus planuoju kviesti ir kitus džiazo muzikantus. Taip pat esu numatęs teatre rengti mišrias interaktyvias muzikines ir teatrines improvizacijas ne tik su muzikantais, bet ir su aktoriais“.

* * *

V.Čekasinas (g. 1947 m. Sverdlovske, dabar Jekaterinburgas, Rusija) – visame pasaulyje garsus džiazo muzikantas, saksofonininkas ir kompozitorius. Lietuvoje išgarsėjo praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, kai drauge su muzikantu ir kompozitoriumi Viačeslavu Ganelinu bei džiazo būgnininku Vladimiru Tarasovu subūrė džiazo ansamblį GTČ, koncertavo Lietuvoje ir už jos ribų, įrašinėjo vinilines plokšteles. V.Čekasinas yra išleidęs per 60 savo įrašų plokštelių, plačiai reiškiasi kaip muzikantas ir kompozitorius teatre bei kine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.