Kiekvienam lietuviškam filmui platinti – iki 5 tūkstančių eurų

Lietuvos kino centras (LKC) šiemet planuoja remti nacionalinio kino platinimą šalies kino teatruose. Naujai pradedama paramos programa siekiama sudaryti sąlygas kokybiškesnėms ir įvairesnėms rinkodaros priemonėms taikyti ir platesnei auditorijai pritraukti. Vienam filmui bus skiriama iki 5 tūkst. eurų parama, neviršijant 50 procentų planuojamų šioms reikmėms išlaidų.

Lietuvos kino centras užsimojęs privilioti dar daugiau žiūrovų į lietuviškų filmų seansus.
Lietuvos kino centras užsimojęs privilioti dar daugiau žiūrovų į lietuviškų filmų seansus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 1:47 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:17 PM

Šiais metais filmų parengiamųjų darbų, gamybos, sklaidos užsienyje projektams, valstybės šimtmečiui skirtų filmų parengiamiesiems darbams bei nacionalinių filmų platinimui Lietuvos kino teatruose bus skirta daugiau kaip 2,6 mln. eurų.

Valstybės šimtmečiui skirtų filmų parengiamųjų darbų konkursas bus skelbiamas vasarį – tikimasi, kad jame dalyvaus ne tik praėjusiais metais paremtų idėjų autoriai, bet ir savarankiškai kino sumanymus vystantys kūrėjai.

Skatinant Baltijos šalių partnerystę, planuojamas naujų nacionalinių filmų apsikeitimo programos projektas, pagal kurį nacionalinių kino institucijų parengta programa bus rodoma Vilniuje, Rygoje ir Taline. Pasak LKC, tai bus pirmoji tokio pobūdžio partnerystės iniciatyva, įvertinus jos rezultatus bus sprendžiama dėl tolesnių veiksmų.

Šie metai yra svarbūs ir diskutuojant dėl strateginių kino srities vystymo krypčių pagrindiniame dokumente – Kino įstatyme. Praėjusiais metais kino srities ekspertų parengtos šios dokumento pataisos artimiausiu metu bus dar kartą aptartos Kultūros ministerijoje ir teikiamos derinti. Įstatymo projekte be kitų patikslinimų numatoma keisti kino bendruomenės dalyvavimo kino politikos kūrimo ir įgyvendinimo procesuose sistemą, tobulinti valstybinio kino finansavimo modelį.

„Kino filmų gamybos ir kino kultūros projektų finansavimas – vienas iš aktualiausių strateginių klausimų artimiausiu metu. Šios srities finansavimas Lietuvoje jau ne procentais, o keletą kartų mažesnis už panašaus dydžio šalių, tokių kaip Latvija, Estija, Kroatija ar Makedonija skiriamą finansavimą. O mes su jomis konkuruojame tarptautinėje rinkoje dėl tokių kino industrijų kaip Prancūzijos, Vokietijos ar Jungtinės Karalystės dėmesio. Pastarųjų metų mūsų šalies kino industrijos kūrybiniai ir ekonominiai rezultatai rodo kur kas didesnį šios kultūros srities potencialą. Deja, jį išnaudoti galėtume tik su didėjančia valstybės pagalba“, – teigia Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Pernai LKC kino parengiamiesiems darbams, gamybos ir sklaidos projektams paremti skyrė daugiau kaip 2,1 mln. eurų. Iš viso buvo paremti 26 vaidybinių, dokumentinių, animacinių filmų gamybos projektai, 10 filmų parengiamųjų darbų projektų bei 15 filmų, skirtų valstybės 100-mečiui, scenarijų rašymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.