Muzikantai veria langą į Lietuvą

Aplankę su koncertais Europos muzikos centrus ir JAV, trys jauni lietuvių atlikėjai parodys pasaulinei turnė parengtą lietuvišką programą ir namie.

Albumą „Langas į Lietuvą“ muzikantai pristatė jau aštuoniose šalyse.<br>B.Mayr nuotr.
Albumą „Langas į Lietuvą“ muzikantai pristatė jau aštuoniose šalyse.<br>B.Mayr nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė („Lietuvos rytas“)

Jan 29, 2016, 11:02 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:54 PM

„Norime nustebinti žmones Lietuvos muzikos lobiais“, – taip projekto „Langas į Lietuvą“ idėją apibūdino vienas jo dalyvių, Vokietijoje gyvenantis pianistas Gintaras Januševičius.

Kartu su Austrijoje studijuojančiais violončelininku Glebu Pyšniaku ir smuikininke Dalia Dėdinskaite jis dar rugsėjį Vilniuje įrašė lietuviškų kūrinių smuikui, violončelei ir fortepijonui albumą ir leidosi į jo pristatymo turnė per dešimtį pasaulio šalių.

Praėjusių metų pabaigoje programa „Langas į Lietuvą“ sėkmingai pristatyta Prahos, Budapešto, Romos, Vienos, Niujorko, Vašingtono, Stokholmo, Zagrebo, Kijevo ir Odesos publikai.

Šis projektas intriguoja ne tik atlikėjų surinkta lietuvių muzikos perlų kolekcija. Tai – naujo ansamblio debiutas.

Mat tarptautinių konkursų laureatai G.Pyšniakas ir D.Dėdinskaitė iki šiol muzikuodavo dviese ir su užsienio pianistais, o Gintaras dažniausiai reiškėsi kaip solistas. Projektas „Langas į Lietuvą“ – naujas šio daugelio tarptautinių prizų laureato karjeros etapas.

Tačiau G.Januševičius nedvejodamas priėmė Glebo ir Dalios pasiūlymą groti drauge. Lietuvių kompozitorių muzika – nuolatinė jo koncertų palydovė, nors Gintaras jau daugiau kaip dešimtmetį gyvena Hanoveryje.

„Lietuvių muzika gali skambėti visą koncertą bet kurioje salėje ir padaryti žmones laimingus“, – įsitikinęs pianistas. Jo iniciatyva net užsienio atlikėjai ne kartą atliko lietuvių muziką Vokietijoje.

Trio Lietuvoje surengs tris koncertus. Juose skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Anatolijaus Šenderovo, Zitos Bružaitės, Stasio Vainiūno, kitų lietuvių autorių kūriniai ir specialiai šiam projektui sukurta Klaipėdos kompozitorės Loretos Narvilaitės pjesė „Pamatyk jūrą tolumoje“.

Koncertas „Langas į Lietuvą“. Sausio 31 d. 16 val. Vilnius, Taikomosios dailės muziejus.

Vasario 2 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salė.

Vasario 3 d. 18 val. Birštono kurhauzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.