Įvertintos Lietuvos jūrų muziejaus vadovės O.Žalienės idėjos

Kultūros ministras Šarūnas Birutis vasario 1 dieną įteikė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei aukščiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą – aukso garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ už ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, kurios įkvepia bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Kultūros ministras apdovanoja O.Žalienę.<br>Kultūros ministerijos nuotr.
Kultūros ministras apdovanoja O.Žalienę.<br>Kultūros ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 1:11 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 2:57 PM

„Esate viena geriausių vadovų kultūros srityje. Įteikiame garbingiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą už Jūsų idėjas, už viską, ką darėte ir, tikiu, darysite“, – sake kultūros ministras Šarūnas Birutis.

O. Žalienė Lietuvos jūrų muziejuje pradėjo dirbti 1979 m., baigusi Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, ir iš karto įsitraukė į uostamiesčio kultūrinį gyvenimą. Iki 2002 m. ji vadovavo Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene ir edukacijos skyriui, vėliau tapo Lietuvos jūrų muziejaus direktore.

Atviros naujovėms, atkaklios ir tikslo siekiančios vadovės dėka Lietuvos jūrų muziejuje, viename pirmųjų šalyje, pradėta įgyvendinti projektinė veikla, įdiegtas muziejaus strateginis veiklos planavimas, nauji ir pažangūs personalo ir veiklos vadybos būdai bei formos.

Šių projektų rezultatas – modernus, dinamiškas, dirbantis pažangiausiais metodais jūrų muziejus – pažinimo centras, vienas lankomiausių muziejų Lietuvoje, reprezentuojantis ne tik Klaipėdos kraštą, bet ir visa Lietuvą.

O. Žalienei vadovaujant muziejui pradėtas įgyvendinti svarbus Lietuvos jūrų muziejaus projektas „Jūros teikiamų pramogų, poilsio, sveikatingumo paslaugų ir pažinimo parkas Kopgalyje“. 2015 metais oficialiai atidarytas rekonstruotas Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas ir delfinų terapijos centras. Sėkmingai tęsiamas ir kito investicinio projekto įgyvendinimas – rekonstruojamas akvariumas, kurį planuojama atidaryti visuomenei 2017 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.